Női junior döntő a Gabányi csarnokban

Hét végén női utánpótlásunk krémje mutatja be tudását a fővárosban, a Gabányi csarnokban. Csütörtöktől vasárnapig ott zajlik majd a női junior bajnokság nyolcas döntője. A fináléba két fővárosi együttes jutott, a Vasas és a BEAC-Csata, mindkét csapat (v)érmes reményekkel várja a nyolcas döntőt.

A Vasas az A-csoportba került a Diósgyőr, a Soproni Darazsak és a Kecskemét társaságában. A házigazda BEAC-Csata ellenfelei a B jelű kvartettben a Szekszárd, a Pécs és a Százhalombatta lesznek.

A papírforma, az erőviszonyok alapján jó esély van rá, hogy mindkét budapesti együttes beverekedje magát a legjobb négy közé, sőt egy fővárosi "nagy döntő" kialakulása sem zárható ki. A két fővárosi csapatban szerepel ugyanis a legtöbb, már a felnőtt élvonal "puskaporát is megszagoló" játékos. A Vasasnál Dúl Panka már-már kulcsjátékossá nőtte ki magát a pasarétieknél és Mérész Beatrix is fontos láncszeme a piros-kékek a felsőházi playoffba jutó első csapatának. A most zajló évadban inkább a felnőtt másodosztályban sziporkázó Bernáth Rékának is van némi NBI-es tapasztalata, s ha nem is sokat, de Tóth Orsolya is szerepelt már a felnőtt élvonalban.

Ami a Vasasnál Dúl Panka, az az egyébként "hozott anyagból", tehát a köz- és elismerten kiváló Csata műhelyéből ügyes - és valahol logikus - sportdiplomáciai manőverrel megerősített BEAC-Csata csapatában Lelik Réka. A tavalyi kadett döntő MVP-je, a tavaly nyári U18-as Eb All-Star csapatába is beválasztott kosaras már a felnőttek között is megcsillantotta tudását, bár még 18 sincs. Pusztai Petrának már lassan kétéves NBI-es rutinja van, Boros Dorka is jelentős tapasztalatra tett szert az élvonalban, ahol rövid "bevetések" erejéig már Karagits Kira, valamint az igazi, vérbeli BEAC-os nevelésű Hizsnyik Dóra is "átesett a tűzkeresztségen", sőt mindketten szereztek már kosarat is az NBI-ben.

A csoportban a Vasas dolgát elsősorban a Czukor Dalma vezette Soproni Darazsak együttese, a házigazdáét pedig két olyan csapat nehezítheti meg, amelyekben van egy-egy olyan játékos, aki már a felnőtt NBI-ben is kulcsjátékosnak számít. A szekszárdi Studer Ágnesnek van messze a legnagyobb, többéves felnőtt NBI-es tapasztalata, a pécsi Juhász Dorka pedig már a felnőtt élvonalban is ért el dupla-duplát. 


A két fővárosi csapat programja a csoportmérkőzéseken

Március 16. csütörtök

11.00: BEAC-Csata - Szekszárd
13.00: Vasas Akadémia - Kecskemét
19.30: Százhalombatta - BEAC-Csata

Március 17., péntek

09.00: Diósgyőr - Vasas Akadémia 
15.00: BEAC-Csata - PEAC-KA Pécs
19.00: Vasas Akadémia - Soproni Darazsak
 

Szombaton 10 órától a keresztjátékra, vasárnap 9-től pedig a helyosztókra kerül sor, a nagy döntő 15 órakor kezdődik.

A teljes program ezen a linken olvasható!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus