Női junior döntő: Hibátlan maradt a BEAC-Csata és a Vasas

A nyitó nap után veretlen a két budapesti együttes, a BEAC-Csata és a Vasas a női junior bajnokság nyolcas döntőjében.

A házigazda, s a nem titkoltan a végső győzelem reményében pályára lépő BEAC-Csata számára ijesztően kezdődött a torna. A Szekszárd elsősorban a végül 29 pontig jutó Gereben Lívia eredményessége, valamin Studer Ágnes (16/9 pont - 21 mezőnykísérlet - 8 lepattanó,  6 szerzett, 5 eladott labda, 7 gólpassz) hatalmas mezőnymunkája révén 12-4-re és 21-8-ra is vezetett a görcsösen kezdő fővárosiakkal szemben. Az első negyed után 30-18-as tolnai vezetést mutatott a Gabányi csarnok eredményjelzője. Fokozatosan találtak magukra Tursics Krisztián - a legendás edző, Tursics Sándor fia - tanítványai, akik Boros Dorka (22 pont, 6 lepattanó), Pusztai Petra (20/3 pont, 9 lepattanó, 6 gólpassz), Angyal Barbara (17/9 pont, 6 gólpassz), valamint a tripla-duplát elérő Lelik Réka (15/3 pont, 12 lepattanó, 10 gólpassz) vezetésével a 3, negyed végére ledolgozták hátrányukat, s lendületben maradva a záró szakaszra ellenfelüket felőrölve végül 84-68-ra nyertek.

Jóval simább, könnyebb diadallal debütált a Vasas csapata, amely  végig irányítva a játékot 90-51-re verte a Kecskemét együttesét. A pasaréti kulcsemberek 20 perc körüli időt játszottak, Varga Alíz volt a legeredményesebb 16 pontjával - 7 lepattanót és 3 labdát szerzett mellé, volt 3 eladott labdája, s 2 gólpassza. Tóth Franka 13 pontos, 11 lepattanós dupla-duplával zárt, Budácsik Dorottya 12 pontot és 4 lepattanót szerzett, 3 labdát eladva, Schirohy Szonja pedig 10 pontot és 6 pattanót tett a közösbe.

A nyitó nap záró mérkőzésén a BEAC-Csata a meglepetésre, s nagy bravúrral a nyolcas döntőbe jutó Százhalombatta ellen játszott. A házigazda most sem kezdett jól, 10 perc után 11-11 volt az állás. A második negyedtől már egyértelműen az esélyes fővárosi együttes akarata érvényesült. Ezúttal szépen megoszlottak a játékpercek a BEAC-Csata csapatánál, amely Lelik (20/6 pont, 7 lepattanó, 5 szerzett labda, 12 gólpassz), Boros (12 pont) és Halmosi Anna (11/3 pont, 4 lepattanó, 3 eladott labda) ponterős játékára alapozva fölényes, 96-42-es győzelmet aratott.

A nap összes eredménye ezen a linken olvasható!


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus