Oroszlányban vette el az OSE veretlenségét a Vasas

A bajnokság elején bukdácsoló Vasas olyannyira magára talált, hogy az eddig veretlen éllovas Oroszlány otthonában is nyerni tudott hosszabbítás után. A Tehetséges Fiatalok és a Honvéd összecsapásán is nagy küzdelem és izgalmas végjáték alakult ki, az utolsó percre még döntetlennel fordultak a felek...

Tehetséges Fiatalok Basketball Players - Budapesti Honvéd SE 67-64

Nem először "ragadt be" az első negyedben a Honvéd, a piros csoport fővárosi összecsapásán is ez történt - a "dobógépe", Beák Gábor nélkül felállva, az eredményesen és hasznosan játszó Buzás Bence (20/3 pont, 7-7 lepattanó és szerzett labda), Szobi Dániel (18/6 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz), valamint Kerkai Ákos (12/6 pont, 6 lepattanó) vezérletével 14 pontos előnyt szerzett a Tehetséges Fiatalok együttese.

A harmadik negyed végére elsősorban Szalay Ákos (13/3 pont, 6 gólpassz), Máté Márk (10/6 pont, 7 lepattanó) és Drevenka Dávid (10/6 pont) eredményessége révén ledolgozta hátrányát a Honvéd. A tetemes hátrány eltűntetése - szintén nem először az évad során -, úgy tűnt, sokat kivett Puskás Artúr legénységéből, a záró etap közepén újra ellépett a vendéglátó, amely 7 pontos előnyt szerzett. A Honvédnak azonban volt tartása, e hátrányát is le tudta dolgozni, az utolsó percre 64-64-es állással fordultak a felek. Két sikeres hazai büntető után a Honvéd eladta a labdát, s ezzel eldőlt, hazai siker született.
 

OSE Lions - Vasas 88-89 hosszabbítás után

Az első percek amolyan húzd meg, ereszd meg jelleggel teltek - volt, hogy 10-4-re ellépett az Oroszlány, majd 10-10 lett, aztán 17-12 a hazaiaknak, akik 6 ponttal vezettek a nyitó etap végén. A második szakaszban állandósult az 5 és 10 pont közötti OSE-vezetés. 7-1-gyel kezdve 10 pont fölé hizlalta előnyét az Oroszlány a második félidő elején. A szakasz közepén volt már 14 pont is a hazai gárda előnye, amely 11-gyel "ment" a záró etap előtt. Ezt a negyedet Völgyi Marcell (13 pont, 7 lepattanó) vezetésével egy 13-2-vel kezdte a vendég alakulat, amely három perc alatt ledolgozta hátrányát. Új erőre kaptak a hazaiak, akik vezettek, de ekkor már "tapadt" rájuk riválisuk, amely végül Boros Márk (18/3 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz) duplájával hosszabbításra mentette a meccset.

A ráadásban a lélektani előny a vendégeknél volt. Váltott vezetéssel indult a "túlóra", az amúgy sem túl koros játékosok alkotta fővárosiaknál a nagyot alakító Sólyom Botond (12/6 pont, 5/5 mezőnyből), valamint Kovács Bálint (6 pont, 3/3 mezőnyből) villant. Mindkét oldalon maradtak ki büntetők, a rutinos Katona Róbert (15/9 pont, 4 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda) triplájával 4 ponttal ellépett a Vasas. A végén dobtak egy triplát a hazaiak, de egypontos vendég siker született, így tovább folytatódott Faragó Péter remek sorozata a piros-kékek kispadján.

Foto, Slide - Babér Zoltán, oselions.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus