Öt fővárosi meccs a hétvégén az első és másodosztályban

A Vasas csapatai révén már megkezdték heti szereplésüket a fővárosi élvonalbeli együttesek. Hét végén budai derbivel indul a női alsóház, a másodosztályban pedig mind a férfiaknál, mind a hölgyeknél indul a keresztjáték.

Csütörtökön a Vasas női csapata szinte szó szerint csütörtököt mondott, s ahogy Pécsett a PEAC ellen a Magyar Kupa negyeddöntőjében, úgy Szekszárdon, a bajnoki negyeddöntő első mérkőzésén sem tudtak túl sok ellenállást kifejteni az amerikai centerüket, Cassandra Rochelle-t nélkülöző pasarétiek. A Vasas három légiósa, Snezena Csolics, Latinca Dusanics és Radoszlava Bacsvarova együttesen 4/23-as mezőnymutatóval 14 pontot hozott össze. A pasarétiektől egyedül Dúl Panka (10/3 pont) érte el a 10 pontot, így nem meglepő, hogy 65 (!) pont különbségű szekszárdi siker született.

A Vasas férfi együttese az alsóházban - bár szintén kikapott - már sokkal "jobban nézett ki". A Sport 11-ben Sárosi Bulcsú legénységének is tolnai riválisa volt, méghozzá a sokkal szebb napokat is látott Atomerőmű együttese. Az összesen 19 triplát szerző, távolról 50%-os pontossággal, tehát kiválóan célzó paksi legénység egy látványos találkozón 90-87-re győzött. A Vasas kezdő ötösének minden tagja 10 pont fölött "termelt", Andrew Pacher 21/6 ponttal és 12 lepattanóval, Ronnie Taylor pedig 17/3 ponttal és 17 gólpasszal ért el dupla-duplát, és Sam Thompson sem sokkal maradt el ettől 18/3 pontjával, s 8 pattanójával. Ryan Wright 12, Horváth Ákos pedig 11/9 pontig jutott. Az első félidő nagyobb részében a Paks vezetett, de szünet után fordított a fővárosi együttes, amely a záró szakasz közepéig jobban is állt, ám a negyed közepén 73-70-nél következett egy 11-0-s paksi futás. Ebből még az utolsó perc elején egyenlíteni tudtak a hazaiak, de a végjátékban a vendégek újabb triplát dobtak, így nyertek egy olyan meccsen, amely - annak ellenére, hogy az alsóházban rendezték - remek hírverése volt a sportágnak.

Hét végén női vonalon is elkezdődnek csaták az alsóházban. Itt a PINKK mellett két fővárosi alakulat, a BEAC és az MTK érintett, szombaton délután éppen egy sorsdöntő fővárosi derbivel veszi kezdetét a sorozat: a BEAC az MTK-t fogadja. Amennyiben a riválisukat az alapszakaszban oda-vissza legyőző egyetemiek megint nyernek, nagy lépést tehetnek a biztos bentmaradás felé, városmajori siker esetén azonban az MTK megkezdheti a kapaszkodást felfelé...

A férfi alsóházban a MAFC Jászberényben próbál javítani a helyzetén, ott, ahol a Vasas a múlt hét végén meglepő(en sima), de teljesen megérdemelt győzelmet aratott. Mindkét fővárosi alakulat a playout elkerüléséért küzd, ebben jászberényi győzelmével a Vasas lépéselőnybe került. A múlt hét végén Pakson remekül helytálló, a záró szakasz közepén még döntetlenre álló MAFC nyilván próbál kapaszkodni.

A másodosztályban már elkezdődött a keresztjáték, A hölgyeknél az alsóházban az Opitz Petra (19 pont, 8 lepattanó, 3 eladott labda), Szabó Enikő (15/9 pont, - 16 mezőnykísérlet -, 7 lepattanó, 3 szerzett, 6 eladott labda, 8 gólpassz), Nagy Andrea (14 pont - 15 mezőnykísérlet -, 7 lepattanó, 4 eladott labda, 3 gólpassz) vezette Kiss Lenke KS 35 labdát eladva simán, 93-72-re kikapott a Tata otthonában.

A többi fővárosi együttes a jövő héten kezdi meg szereplését, érdekesnek ígérkezik a jövő kedden kezdődő BEAC-Vasas párharc.

A férfi második vonalban sajnos egy fővárosi gárda sem jutott a legjobb nyolc közé, a felsőházi keresztjátékba. A 9-16. helyért zajló sorozatban ma este 19.30-tól a Honvéd a több korábban az élvonalban is sikeres kosarast felvonultató Pápát fogadja, szombaton este 18.30-tól pedig a Sport11-ben a Nagykőrös látogat a Tehetséges Fiatalok csapatához. Az alsóházban, a 17-24. helyért körmérkőzéses rendszerben játszanak a csapatok, tehát a keleti csoport utolsó 4 helyezettje oda-vissza játszik a négy nyugati alsóházi együttessel. Az első körben szombaton az Óbuda szombaton este 18 órától a Baja csapatát fogadja, vasárnap ugyanezzel a kezdési időponttal MAFC-Budafok derbit rendeznek a Gabányi csarnokban
 

Fővárosi hétvégi program

Péntek

Férfi NBI/B a 9-16. helyért:
Bp. Honvéd - Pápa, Simon János kosárlabda csarnok, 19.30

Szombat

Női NBI, alsóház:
BEAC-Újbuda - MTK Budapest, Gabányi-csarnok, 16.00

Férfi NBI/B, a 9-16. helyért:
Tehetséges Fiatalok Budapest - Nagykőrös, Sport11, 18.30

A 17-24. helyért:
Óbudai Kaszások - Bajai Bácska, Rádl Árok, 18.00

Vasárnap

Férfi NBI/B a 17-24. helyért:
MAFC - Budafok, Gabányi csarnok, 18.00


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus