Pikáns meccsen Vasas-siker Bonyhádon

A Honvéd elleni fölényes Hepp-kupa diadal után bajnoki mérkőzésen is sikerrel debütált a Vasas kispadján Faragó Péter, aki egy fölöttébb pikáns meccsen Bonyhádon vezette sikerre a piros-kék alakulatot.

Knipl Kft. Bonyhádi KSE - Vasas Akadémia 59-76

Az előző két évadot előbb a másodosztályban, majd az élvonalban a Vasasnál töltő Faragó - természetesen játékos sztátuszban - korábban szép sikereket ért el Bonyhádon, ahol bajnokságot is nyert a másodosztályban. Nyáron visszaigazolt korábbi sikerei helyszínére, ahol ismét "villantott", a Bonyhád eddigi hét mérkőzésén ő bizonyult a csapat legeredményesebb játékosának 15,3 pontot átlagolva, ami mellé 4 lepattanót és 3,3 gólpasszt tett hozzá.

Előző együttese, az élvonaltól visszalépő Vasas igen gyengén kezdett, 1-6-os győzelem-vereség mutatóval állt. 1-5-nél menesztették Saeed Armaghani vezetőedzőt, egy mérkőzésen segítője, Lekli József dirigált, majd úgy döntöttek a Vasasnál, Faragót kérik fel szakvezetőnek. A 33 esztendős sportembernek nyilván nem lehetett könnyű döntés, de belevágott, befejezve játékos karrierjét.

Hogy a munka korábban is benne volt a Vasas játékosaiban, de valami hiányzott, azt jól jelezte: Faragó edzői debütálásakor a gárda 35 pontos, 90-55-ös verést mért a Honvédra.

Nem véletlenül mondják, hogy az élet a legjobb forgatókönyvíró. Október 14-én Faragó a Bonyhád színeiben még 30 ponttal terhelte meg a Hódmezővásárhely kosarát, 27-én pedig még Miskolcon dobott 11-et. A Vasas új szakvezetőjeként pedig hol máshol is debütálhatott volna, mint Bonyhádon... Egy, a Hepp-kupa sikert követően önbizalmában erősödő Vasast a két legeredményesebb játékosa - az ellenfelet dirigáló Faragó mellett a 14,3 pontot és 9 lepattanót átlagoló Tömösváry Mátéra sem számíthattak a hazaiak - nélkül fogadta a Bonyhád. Ami örömteli: úgy tudjuk, korábbi játékosát, talán nem túlzás azt állítani, egyik kedvencét, az összecsapáson immáron az ellenfél szakvezetőjeként közreműködő Faragót kifejezetten kedvesen fogadták Bonyhádon.

A mérkőzés első negyedében Baki Sándor (18 pont, 5 lepattanó, 3 szerzett labda) és Somogyfoki Szabolcs (16 pont, 7 lepattanó, 3 szerzett labda) révén még tudta tartani a lépést a Bonyhád a vendégekkel, de a második negyed egyértelműen a fővárosiaké volt. A Vasas Völgyi Marcell vezérletével 12-2-vel kezdte a második 10 percet, majd a félidő hajrájában egy 7-0-lal közel 20 pontosra nőtt a vendég előny, a félidő Katona Róbert (17/12 pont, 5 szerzett labda, 4 gólpassz) triplájával, s 45-27-es Vasas vezetéssel zárult. Szünet után egységes csapatmunkája révén a Vasas tartotta 15 pont körüli előnyét, Boros Márk 13/3 ponttal, 5-5 lepattanóval és eladott labdával, s 4 gólpasszal, Peringer Balázs pedig 12 ponttal, 6 lepattanóval és 3 szerzett labdával zárta az összecsapást, azaz a fővárosiak négy játékosa is 10 pont fölött dobott.

Foto, Slide - Bornyi Márton, vasasbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus