Saját pályáján kapott nagy verést a Vasas

Bár pénteken a Budafok Salgótarjánban megnyerte a férfi NBI/B zöld csoportjának csúcsrangadóját, azon túlmenően nem sok sikerélményük volt a fővárosi csapatoknak. A piros csoportban a Vasas saját pályáján kapott nagy verést, a Honvéd pedig a Viharsarokban került behozhatatlan hátrányba az első félidő végén. A zöld csoportban a MAFC fiataljai szintén saját pályájukon maradtak alul.

Vasas Akadémia - MEAFC 58-84

Érdekesnek ígérkezett a botladozó Vasas és a közelmúltban edzőt váltó MEAFC összecsapása.  Kiegyenlített első percek után a szakasz hajrájában Katona Róbert (10/9 pont, 7 eladott labda) két triplájával megugrottak a hazaiak - ekkor még senki nem sejtette, hogy egyedül ő éri majd el a 10 pontot a Vasasból. A második 10 perc óriási fordulatot hozott: összeállt a MEAFC védekezése, s Béres Dávid (12 pont, 6 lepattanó) vezetésével előbb ledolgozta hátrányát, majd Máté Balázs (15/9 pont, 3 gólpassz) és Takács Dániel (15/12 pont, 4 lepattanó, 5 szerzett labda) tripláival fordított, s el is lépett ellenfelétől a borsodi gárda, amely egy 19-6-os 7 percet "repesztett", ennek köszönhetően szünetben 5 ponttal vezetett.

Szünet után nagy ritkán "be-benézett" 5 pont alá a Vasas, ráadásul a MEAFC pad technikait is kapott, ám a kiélezett helyzetekben valaki mindig villant a vendégektől, miközben a hazaiak göcsösen, kapkodva, sok hibával, sok labdát eladva kosaraztak. A negyed végén Timkó Norbert (9 pont, 3 szerzett labda) ügyes kosaraival 10 pont fölé nőtt a vendégek előnye. 

A záró etapra szétesett a Vasas, a MEAFC Drahos Gábor (9/3 pont, 4-4 lepattanó és eladott labda, 3 gólpassz), valamint a Vasas előző évadban még élvonalban edződő Andrássy Géza (7 pont, 3 lepattanó), Peringer Balázs (8 pont, 9 lepattanó), Völgyi Marcell (6-6 pont és lepattanó) belső hármasa mellett 16 pontos, 10 lepattanós dupla-duplát elérő Galló Márk vezérletével valóságos örömjátékot bemutatva csaknem 30 pontos, nagy verést mért vendéglátójára. Hazai részről támadásban Boros Márk (9 pont, 3 lepattanó, 5 eladott labda) játszott aránylag hatékonyan, ám a piros-kékek súlyos vereségében jelentős szerepe volt a szinte "kereskedelmi mennyiségű" 29 eladott labdának.

Calle Pubfood Békés  - Bp. Honvéd 85-75

Az előző meccseivel ellentétben a felújítás alatt álló csarnoka miatt egy ideig rendre idegenben fellépő Honvéd nem "ragadt be" a kezdésénél. A szoros első negyed végén 3 ponttal vezettek a hazaiak, ám a második szakasz elején Drevenka Dávid két triplájával átvette a vezetést a Honvéd. Abban azonban nem változott a patinás gárda játéka, hogy a Viharsarokban is volt egy elég látványos "leolvadása", amelytől Puskás Artúr nyilván szívesen eltekintett volna. 26-25-ös Honvéd-vezetés után a békési szakvezetés minden bizonnyal történetének leghatékonyabb idejét kérte ki, ugyanis utána úgy "repesztett" egy 29-6-ot a vendéglátó, hogy 37-30 után volt egy 17-0 benne a második negyed második felében. Tartása volt a Honvédnak, Tóth Bence (20/9 pont, 6 lepattanó, 5 gólpassz) mellé azonban érdemben más nem tudott felnőni, így hiába jött föl a hajrában 6 pontra a Honvéd, fordítani nem tudott.

MAFC-Tiszaújvárosi Phoenix 72-89

Bár Bordács Soma visszatért a MAFC második csapatába, a kihagyás érződött játékán. Az első három negyedet uralták a borsodiak, a befejező 10 perc előtt 24 ponttal vezettek. A záró szakaszban a Siklós Olivér (24 pont, 8 lepattanó, 4 gólpassz), Szanyi Róbert (22/15 pont) duó vezérletével sikerült valamit "kozmetikázni" vereségük mértékén a MAFC fiataljainak, de igazán szorossá tenni a találkozót nem volt esélyük.


Foto, Slide - MEAFC.hu - Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus