Sima MTK-siker a budai női derbin

Az első félidő hajrájában valósággal átrohant a BEAC-on az MTK, s a kék-fehérek simán nyerték a női budai derbit. A Vasas egy negyed után még vezetett, de a második negyedben fordított, s eldöntötte a meccset a maga javára a Győr. Soproni sikere után Körmenden is közel állt a bravúrhoz a MAFC, de végül 2 ponttal alulmaradt.

MTK-BEAC 65-47

Váltott vezetéssel indult a budai derbi. Kezdetben Suppán Anna és Barnei Judit révén a vendégek jártak előrébb, ám Adamecz Lilla és Horváth Bernadett is betalált távolról, így fordult a kocka, a hazaiak jutottak előnyhöz. György Tímea bravúros kosarával egalizáltak a vendégek, de a szakasz végét a két Flóra, Jankó, valamint az éppen a BEAC-tól az MTK-hoz szerződő Szabó villanásaira építve 7-2-re nyerve 5 pontos előnyt szereztek a hazaiak. A Puszai nővérek révén hamar ledolgozta hátrányát a második szakasz elején a BEAC, majd Nagy Dorottya, a hazaiak szakvezetője vélhetően felnőtt vezetőedzői karrierje legsikeresebb, leghatékonyabb idejét kérte ki.

17-17 után csapata Székely-Horváth Zsuzsanna (8/3 pont, 10 lpattanó, 3 szerzett labda, 6 gólpassz) vezetésével - nem eredményesen, inkább hasznosan játszott a rutinos kosaras - egy szédületes, 16-1-es "száguldást" mutatott be csapata. Persze kellett ehhez az előző évad playout körében a BEAC-MTK meccsek hősének, az ezúttal is hasznosan, jól kosarazó Szabó Flórának (10 pont, 6 lepattanó) a harcos játéka, s az egyetemiek totális szétesése. Az is az MTK malmára hajtotta a vizet, hogy a BEAC úgy cserélt, hogy az első félidő hajrájában egy rövid ideig nem volt 20 év alatti játékosa a pályán - pedig a szabályok értelmében lennie kellett volna. Nagy Dorottya ennek érdeklődött utána szerényen a zsüriasztalnál, amikor kiderült a feledékenység, jött az ilyenkor járó technikai a BEAC-nak. Az MTK megnyugtató, 13 pontos előnnyel térhetett pihenőre.

Szünet után gyorsan 18 pontosra nőtt a hazai előny. A folytatásban állandósult az MTK 15 pont körüli vezetése, a hazaiak a végül dupla-duplával záró Adamecz, valamint Horváth B. Szabó F.  jóvoltából tartani tudták magabiztos vezetésüket, s a vártnál jóval könnyebben kerekedtek felül. A BEAC-ból csupán Suppán Anna (12/3 pont, 4-4 lepattanó és szerzett labda) dicsérhető: egyértelmű tehát, hogy az MTK-ból minden tekintetben, fizikailag s mentálisan is jóval kevesebbet vett ki a hétközi pécsi vereség, mint a BEAC-ból a Pasaréten elveszített derbi.

Vasas Akadémia - CMB Cargo UNI Győr 70-94

Fordulatos volt az első negyed, 7-4-es vendég vezetés után 10-7-re a hazaiak, majd 15-10-re újra a vendégek vezettek. A negyed végén Josephine Kalu, a hazaiak nigériai válogatottja szinte egymaga mutatott be egy 8-0-t, hazai vezetéssel zárult az első 10 perc. A második szakaszban aztán a győriek nemzetközi szintű játékkal rukkoltak elő, amelyre a Vasasnak nem volt válasza. Szünetben kerek 20 ponttal vezetett a Győr, a meccs ezzel lényegében eldőlt. Nyilván a jövé heti nemzetközi szereplésre is gondolva a győriek szünet után sokat cseréltek, de a Vasast dicséret illeti, mert nem esett szét, szünet után egyenrangú ellenfél volt - Dombai Réka (10 pont, 3 szerzett labda) újabb jó meccset játszott a felnőttek között, és az U18-as válogatott Mérész Beatrix is alaposan kitett magért (14 pont, 8 lepattanó).


Egis Körmend - MAFC 69-67

A MAFC - Misek Levente nélkül - Körmenden igazolta: nem véletlen, nem egy kifutott jó eredmény volt egy hete a soproni sikere. A fővárosiak Amin Hot (20/6 pont, 5 szerzett labda), Bennet Davis (18/6 pont, 12 lepattanó), valamint a magát Körmenden érthetően otthon érző Fodor Márton (15/6 pont) jó játéka révén végig partiban volt a hétközben kupameccset játszó hazaiakkal. A MAFC helytállásának értékét növeli, hogy a fővárosiak szakvezetője, Jovica Arsics mindössze 7 játékost forgatott, Hot végigjátszotta a meccset. s Davis és Fodor is több mint 35 percet töltött a pályán. Még a 37. percben is a fővárosiak vezettek, de akkor egy triplát dobtak a hazaiak. Bár a MAFC tapadt a vendéglátókra, a Körmend már nem adta ki a kezéből a vezetést, de jóval nehezebben szerezte meg a győzelmet, mint ahogy várták a szurkolók. A MAFC megint bizonyította: előrelépett, senki nem mehet ellene biztosra.


Foto, Slide - mtk.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus