Sima Vasas-siker a női alsóházi rangadón

A Vasas remek első félidei játékával 20 perc alatt eldöntötte az női fővárosi alsóházi rangadót a BEAC otthonában. Az MTK lányai hamar 10 pontos hátrányba kerültek a PEAC ellen, s a meccs végére belefáradtak ellenfelük üldözésébe, így simán kikaptak. Jól kezdett viszont a MAFC a Körmend ellen, majd Hotot kiállították. A harmadik negyed közepétől fordult a kocka, s a fővárosiak üldözték a vasiakat. A záró etap közepén csupán 2-vel "ment" a Körmend, amely a végjátékot jobban bírva diadalmaskodott.

Férfi NB I

MAFC-Egis Körmend 62-73

Toney McCray (13/9 pont - 15 mezőnykísérlet -, 8 lepattanó, 4 eladott labda) és Bennet Davis (15/9 pont, 12 lepattanó) eredményessége révén jól kezdett az ezúttal Misek Leventét nélkülöző MAFC, amely 9-3-ra, majd 16-9-re is vezetett. A szakasz végén feljött a Körmend. A második negyedben elsősorban Fodor Márton (19 pont, 3 lepattanó, 4 gólpassz) villanásaival sokáig tartotta szűk előnyét a MAFC. A félidő hajrájában tovább fogyatkozott a MAFC: könyklésért kiállították Amin Hotot, s egy 8-3-mal fordított a Körmend.

Küzdelmes, kevés kosarat hozó játékkal indult a második félidő, s ez a MAFC-nak kedvezett, amely a szakasz közepén átvette a vezetést. "Visszaelőztek" a vendégek, és ahogy a második, úgy a harmadik negyed vége is a vasiaké volt, a Körmend egy 7-0-lal, s 8 pontos előnnyel zárta ezt a szakaszt. A befejező etap is körmendi kosárral indult, 10 pontosra nőtt a MAFC hátránya. McCray triplája egy 11-3-as hazai roham kezdetét jelentette, feljött 2 pontra az immáron erősen tartalékos MAFC, ám nem tudta azonban a maga javára fordtani a találkozót. Az utolsó bő két percet 7-0-ra nyerve végül 11 pont különbségű győzelmet aratott a Gabányi-csarnokban a Körmend.

 

Női NB I

BEAC-Újbuda - Vasas Akadémia 64-88

Az első negyed közepéig tartotta a lépést a vendéglátó BEAC a Vasasssal a fővárosi női alsóházi rangadón. Az 5. percben 10-8-ra vezetett a Vasas, s Böröndy Vivien (19/9 pont, 5-5 lepattanó és gólpassz, 3 eladott labda) triplája ekkor egy 13-1-es Vasas rohamot indított útjára, amellyel jelentős jelentős előnyt szerzett az első körben saját pályáján nagy küzdelemben 70-66-ra diadalmaskodó Vasas.

A második negyed elején Barnai Judit (13 pont, 4 lepattanó, 2-2 szerzett labda és blokk) próbálta versenyben tartani a nyeretlen vendéglátókat, ám ekkor a szakasz közepén ismét jött egy nagy, ezúttal 14-2-es pasaréti roham. A Josephine Kalu (16 pont, 3 lepattanó, 5 szerzett labda, 4 gólpassz), Jefimija Karakasevics (18 pont, 19 lepattanó, 3 gólpassz, 4 blokk) duó vezérletével 20 pont fölé nőtt a szerdán még Miskolcon nagy iramú, éles, szoros meccset játszó vendég piros-kékek előnye.

Szünet után ugyan már kiegyenlített volt a játék, de a Vasas gond nélkül őrizte elsősorban Dombai Réka (11/3 pont, 3-3 lepattanó és szerzett labda) és Tóth Orsolya (11 pont, 3 szerzett labda) jóvoltából 20 pont körüli előnyét. Az összesen 21 labdát eladó BEAC-tól még Pusztai Petra (10 pont, 5 lepattanó) érte el a 10 pontot.


 

MTK Budapest - PEAC-Pécs 50-80

Az első negyed közepéig egy tripla formájéban csak a fiatal Zólyomi Karina (8/6 pont, 3/3 mezőnykísérlet) szerzett pontot az MTK részéről, a pécsi együttes 13-3-ra ellépett. Ez meg is adta a találkozó alaphangulatát. Bár időnként 10 ponton belülre kerültek a hazaiak, 6 alá nem tudtak lemenni. A második szakasz közepén egy 7-0-lal 15 pontosra nőtt a különbség. 

A PEAC a második szakaszt 8-2-vel kezdve jelezte, szeretné minél hamarabb döntésre vinni a dolgot. Az MTK néhány kulcsjátékosának nem ment a dobás, de a harmadik negyed második felében elsősorban Andrijana Cvitkovic (14 pont, 5-5 lepattanó és eladott labda) és Szabó Flóra (10 pont, 3 lepattanó) jóvoltából kiegyenlítetté tette a játékot a hazai csapat, az összecsapást azonban nem sikerült már szorossá tenni. Végig hátárnyban játszva, futva az eredmény, s az ellenfél után, a hajrára belefáradva a pécsiek üldözésébe, a lepattanóharcot 50-25-re elveszítve végül kerek 30 ponttal maradtak alul a városmajoriak.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus