Soproni bravúrral kezdte a szezont a MAFC

A három fővárosi női csapat nagy különbségű vereséggel, az egyetlen fővárosi férfi gárda, a MAFC viszont óriási bravúrral, soproni diadallal kezdte a szezont.

A Vasas-Diósgyőr női meccsel kezdődött az NBI-es szezon, a Vasasból a sportorvosi igazolás miatt hiányzott a nigériai irányító, Kalu. 6-0-lal kezdett a Diósgyőr, majd Böröndy Vivien törte meg  jeget hazai részről. A negyed közepén a felnőtt élvonalban is pályára lépett a nyári U16-os Eb All Star csapatába beválogatott Dombai Réka, s úgy másfél percre rá  első pontjait is megszerezte a legjobbak között. A vendégek sok hibával tarkított játék mellett tudták tartani 5 pont körüli előnyüket.

A második félidő Böröndy kosarával kezdődött, majd az addig inkább a védekezésben jeleskedő szerb center, Karakasevics révén kiegyenlített a Vasas. A jelek szerint a hátrány ledolgozása sokat kivett Földi Attila tanítványaiból, a szakasz közepén egy 19-3-as  rohammal jelentős előnyt szereztek a vendégek. A félidő végén a  Vasast  Dombai próbálta "felrázni", az ifjú tehetség zsinórban 7 pontot "vágva" szinte egymaga hozta vissza a 10 pontos határ közelébe a hazaiakat. A félidő két vendég duplával, s 15 pontos diósgyőri vezetéssel ért véget.

5-0-lal kezdve a második félidőt 20 pontosra növelte előnyét a Diósgyőr. Dombai a második hármasával faragott a hazai hátrányon, majd az U18-as 3x3-as Eb MVP-je Tóth Orsolya is megvillant, két büntetőt értékesítve.  13 pontra feljött a Vasas újított a DVTK, s egy 11-0-lal lényegében eldöntötte a meccset a vendég együttes, a végén igen nagy lett a különbség, 89-54-re győzött a Diósgyőr.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!
 

Amint az várható volt, a nyáron megerősödő bajnok elég egyoldalú meccset játszott otthonában a tovább fiatalodó, színmagyar BEAC-cal. 9-2-vel kezdett a bajnok, majd Suppán Anna és a triplát szerző Szabó Dóra révén pár percre felnőtt a feladathoz a BEAC. Az első negyed közepétől a 3. negyed végéig fölényben játszott a bajnok, különösen a szünetet követő 10 percben tudtak igen kevés ellenállást kifejteni Balogh Judit tanítványai, ezt a szakaszt 25-4-re nyerte a Sopron. A befejező 10 percben elsősorban Suppán, valamint Süle Krisztna jóvoltából a soproni fiatalok ellen kiegyenlítetté tette a játékot a BEAC, de a vége így is fölényes, 102-42-es soproni győzelem lett.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!
 

Azok után, hogy hét közben kemény, nehéz Euroliga-selejtezőt játszott a Szekszárd, talán valamivel nagyobb ellenállást vártak az MTK-nál a tolnai megyeszékhelyen. Ehhez képest az első félidő után 54-19-re vezettek a szekszárdiak, Nagy Dorottya tanítványai nem igazán tudtak kibontakozni a hazai csapat kemény, agresszív védekezésével szemben. Ahogy azonban a szünet utáni negyedben játszott, arra viszont a hozzá tudásban közelebb álló riválisokkal szemben építhet az MTK. Elsősorban Andrija Cvitkovics és Székely-Horváth Zsuzsanna révén kiegyenlítetté tették a játékot a fővárosi kék-fehérek, bár a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy a Szekszárd már a jövő keddi franciaországi Euroliga-selejtező visszavágójára gondolva kevesebbet játszatta kulcsembereit. A vége 93-53 lett a Szekszárd javára.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!
 

Bár a soproni nyitó duplára 2+1-gyel felelve a meccs legelején még vezetett, úgy 33-34 percig csak futott az eredmény, s ellenfele után Sopronban a MAFC férfi együttese. Az SKC többször is ellépett 10 ponttal, ám elsősorban a bahamai Bennet Davis és a nem pont a szomszédból igazolt angol Will Neighbour - no meg a hazai hibák - jóvoltából Jovica Arsics legénysége rendre felzárkózott, s látótávolságon belül maradt. A 3. negyed hajrájában Amin Hot lépett elő vezérré, s az ő jóvoltából 1 pontra feljött a MAFC. Ekkor még újított az 5 légióssal, köztük Sasa Zagorac személyében egy friss Európa-bajnokkal felálló Sopron, amely 6 pontos előnnyel kezdhette a záró etapot. Ekkor a MAFC "szorított" még egyet a védekezésén, a hazaikat ez megzavarta, kapkodni, egyénieskedni kezdtek, s a fővárosiak ismét a Davis-Neighbour kettős tévén fordítani tudtak. A hajrában fej-fej mellett haladtak a felek, az izgalmas végjátékban a rutinos, de addig pont nélküli Fodor Márton előbb biztos kézzel értékesített két büntetőt, majd betörésből szerzett bravúros kosarat. Bár a legvégén a meccslabda a soproniak kezében volt, a dobás kimaradt, így a MAFC váratlan, de megérdemelt győzelmet aratott. 

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!

Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus