Tovább menetel a Budafok

A férfi másodosztály zöld csoportjának fővárosi csapatai közül Budafok idegenben nyert, a MAFC második csapata idegenben, a Kaszások pedig saját pályáján maradt alul. A piros csoportban a Tehetséges Fiatalok együttese hazai közönség előtt volt kénytelen meghajolni a Veszprém nagyobb tudása eőtt.

Piros csoport

Tehetséges Fiatalok BP - HOYA Pannon Egyetem Veszprém 67-74

Bár nagyot küzdött az előző évad döntőse, a Veszprém ellen, az első félidőben nagyon "elengedte" ellefelét a vendéglátó Tehetséges Fiatalok BP csapata. A harmadik negyedre nagyon összekapta magát a kamaraerdei alakulat, amely a dupla-duplát elérő Filipovics Stefan (20 pont, 11 lepattanó), valamint Beák Gábor (21/6 pont, 3 lepattanó) vezérletével 3 pontra feljött. A záró etapot 8-0-lal kezdve a tapasztalt vendégek "lerázták" magukról a fővárosi alakulatot, s végül 74-67-re győztek. A hazaiak jelentősen rontották esélyüket a bravúrra a hazai pályán igencsak "vékonyka" 3/21-es (14,28%) triplamutatóval.


Zöld csoport

Tiszaújvárosi Phoenix - Ford Ivanics Budafok 58-76

Az utóbbi hetekben remek formában kosarazó Wehner Zoltán (24/9 pont, 6 lepattanó), Fehér Csaba (13/6 pont), valamint Horváth Márton (9 pont, 13 lepattanó) vezérletével az első félidőben megnyugtató, 16 pontos előnyt szerzett a Budafok. Bár a második félidőben kiegyenlített volt a játék, tekintettel arra, hogy a hazaiaktól a dupla-duplát elérő légiós John Jacksonon (16 pont, 15 lepattanó) kívül mást nem engedtek villogni a budafokiak, végül simán nyertek.

EKE Eger - MAFC 80-75

Volt ugyan egy szédületes harmadik negyedük a MAFC fiataljainak az alsóházi rangadón, amelyben a Siklós Olivér (25 pont, 5 lepattanó, 7 szerzett labda), Szanyi Róbert (19/9 pont, 4 lepattanó), Bordács Soma (9 pont, 7 lepattanó) trió jóvoltából 2 pontra feljöttek a félidőbeli 15 pontos hátrány után, a záró etapban ismét "elengedték" a hazaiakat. A 36. és a 38. perc között egy 8-0-lal egy pontra feljött a MAFC II, ám a végjátékban az egri legénység volt a pontosabb. A lepattanócsatát 34-28-ra megnyerő fővárosi fiatalok vereségében közrejátszott az igen gyöngének mondható 12/29-es (41,38%) büntetőzés.

Óbudai Kaszások - Soproni Sportiskola 82-88 

Az első félidőt - azok után, hogy kezdésnél "beragadtak" a hazaiak, s 11-2-re elhúztak a soproni fiatalok - jobbára szűk vendég vezetés jellemezte. A második félidőt is a soproniak kezdték jobban, s 10 pont fölé nőtt előnyük. A 24. és a 27. perc között azonban az egyik legjobbját, Vámos Lászlót nélkülöző Kaszások Keresztesi Dávid (25/12 pont, 6 lepattanó), Kollár Zsombor (18/9 pont, 3-3 lepattanó, szerzett és eladott labda, 6 gólpassz), valamint Kutrovich Bence (12/6 pont) vezérletével, egy szédületes 21-3-mal fordítottak, s néhány pontos előnyt szereztek. A záró etapot 2 pontos előnnyel várhatták a hazaiak. A negyedik negyed elején visszaszerezték a vezetést a vendégek. Az izgalmas hajrában több ízben is egyenlített az óbudai gárda, de a végén a jól büntetőző soproniak örülhettek, a Kaszások vereségében jelentős szerepe volt a 48-32-re elveszített lepattanó harcnak.
 

Foto, Slide - Budafoki Kosárlabda Klub facebook-oldala

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus