U14 EYBL: Három győzelmet szerzett a Zsíros Tibor KA

Kőbánya, azon belül is a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok adott otthont múlt hét végén az U14-es B-csoportos EYBL-tornának. A rendező Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia együttese kitűnően szerepelt, 3 győzelem mellett egyetlen alkalommal maradt alul.

KK Flash - Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia 59-83

A házigazdák a szerb résztvevő, a KK Flash ellen kezdtek. Az első 30 perc hullámzó játékot hozott. Az első negyed után 6 ponttal vezető vendéglátó félidőben 5 pontos hátrányban volt, ám a 3. negyed után 3 ponttal újra vezetett. A záró 10 percben aztán, ahogy mondani szokás, csak egy csapat volt a pályán. A  pazar, 21 pontos, 24 lepattanós dupla-duplával záró Győrik Dávid és a 18 pontig, valamint 6 lepattanóig jutó Hajdu Péter vezérletével a befejező etapot 24-5-re nyerve végül 83-59-re győzött a Zsíros Akadémia együttese.

Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia - BK Inter Bratislava 64-92

A pozsonyi rivális, az első két mérkőzését nagy különbséggel megnyerő patinás Inter Bratislava következett a kőbányai fiatalok számára. A szlovákiai fiatalok igazolták jó hírüket. Szünetben csupán 10 pont volt a vendégek előnye, de térfélcsere után fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került a pozsonyi legénység, amely végül 92-64-re nyert. A Zsíros Akadémia csapata pontjainak felét, 32-t Hajdu szállította, s mellé 7 lepattanó szerzett, Győrik 14 ponttal és 7 pattanóval zárta az összecsapást.

KTP Kotka - Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia 61-76

A torna befejező napján 2 összecsapás várt a kőbányai fiúkra. A finn KTP Kotka ellen a kiegyenlített első félidőt követően 1 ponttal még a skandináv legénység vezetett. Térfélcsere után azonban ismét az ezúttal hatalmas mezőnymunkát is végző Hajdu (29/9 pont, 8 lepattanó, 5 szerzett labda, 4 gólpassz), valamint Győrik (17 pont, 20 lepattanó) lépett elő vezérré a Tápai Zsolt vezette kőbányai együttesnél, s kettejük ponterősségére alapozva végül 76-61-re győztek a hazaiak.

Zsíros Tibor Kosárlabd Akadémia - SBK Junior Levice 105-56

A torna záró összecsapásán a másik szlovákiai együttes, a Léva várt a Zsíros Akadémia U14-es együttesére. A vendéglátók különösen az első és a harmadik negyedben sziporkázva fölényes, 105-56-os sikerrel fejezték be szereplésüket, Hajdu 36 pontos, 10 lepattanós, Csorba Gyula pedig 16 pontos, 12 lepattanós dupla-duplával vette ki részét a magabiztos győzelemből.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus