U15-ös EYBL-torna Kőbányán a Budapest-válogatottal

Hét végén, immár rutinos rendezőként ismét EYBL-viadalnak ad otthont Kőbánya, a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok. Péntektől vasárnapig U15-ös fiú csapatok - köztük a Budapest-válogatott - versengenek.

Az első viadalon, tavaly októberben, Székesfehérváron kimondottan jól szerepelt a Magyar Zoltán (segítői: Vittay Ambrus és Tápai Zsolt) által irányított fővárosi társulat, a bécsi csapatot 112-66-ra, a német TS Jahn München együttesét 84-69-re, az olasz Stellazzurra Academy legénységét pedig emlékezetes, hatalmas hajrával 85-83-ra győzte le. Egyetlen vereségét a patinás horvát klub, a Cibona Zágráb fiataljaitól szenvedte el az U15-ös Budapest-válogatott, a horvát csapat 82-67-re győzött.

A hétvégi kőbányai tornán a szerb fővárosból, Belgrádból érkező KK Flash nevű csapat ellen kezdenek a fővárosi srácok pénteken 16 órától. Szombaton kora reggel az első meccs a Budapest-válogatotté, amely 9.30-tól a szlovén KK Grosuplje ellen lép pályára. A legkeményebb a záró vasárnapi nap lesz a fővárosi alakulat számára, hiszen ekkor két meccset is játszanak a srácok. Déltől a cseh USK Praha, a torna záró mérkőzésén, 18 órától pedig az Alba Fehérvár lesz az ellenfél.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus