Vasárnapi kétfrontos Vasas-Sopron párharc

Az MTK és a BEAC női, valamint a MAFC férfi élvonalbeli együttese idegenben lép pályára hét végén. Vasárnap a Vasas mindkét csapatához Sopronból érkezik a rivális.

Nem túlzás azt állítani, szombaton az MTK női csapata a Cegléd, a BEAC pedig a Diósgyőr otthonában az esélytelenek nyugalmával léphet pályára. Ugyanez áll a MAFC férfi gárdájára is, amely a bajnok Szolnok otthonában próbál szerencsét. Ősszel a bajnokság talán legnagyobb szenzációját keltve a Gabányi-csarnokban a MAFC "elkapta" a bajnokcsapatot...

A vasárnapi kétfrontos Vasas-Sopron párharc első felvonása 16 órakor kezdődik Kamaraerdőn. Sárosi Bulcsú legénysége egy történelmi diadallal, az első idegenbeli élvonalbeli sikerrel a háta mögött fogadhatja a soproniakat. A MAFC otthonában megnyert derbi nyilván ad némi önbizalom-többletet a piros-kék kosarasoknak, ráadásul ha azt nézzük, hogy a közelmúltban a soproni gárda irányítását nemrég átvevő Dragan Alekszics debütálása alkalmával az SKC simán kikapott a MAFC otthonában, akár esélyesnek is lehetne nevezni a Vasast. Azóta azonban a jelek szerint összeállt a Sopron, amely nyerni tudott Pakson, legutóbb pedig az éllovas Alba Fehérvárt szorongatta meg Székesfehérváron - igen érdekes összecsapásra van tehát kilátás.

A Vasas-Sopron második felvonása 18 órakor kezdődik Pasaréten, ahová a női bajnok Uniqa látogat. Itt azért a vendégcsapat a favorit, még akkor is, ha a múlt hét végén saját pályáján veszített rangadót a Győr ellen, hét közben pedig Spanyolországban maradt alul egy nagyiramú, kemény Euroliga találkozón. A Vasas ezúttal bátran, veszítenivaló nélkül próbálhat szerencsét egy bár nagyobb tudású játékosokból álló, de nem feltétlenül friss és fitt ellenféllel szemben...

A Női Amatőr Nemzeti Bajnokság keleti csoportjában a Kiss Lenke Kosársuli az éllovas Nyíregyházát fogadja szombaton 16 órától. Ugyancsak szombaton játszik a Vasas Akadémia Kecskeméten, az NKE SE Miskolcon, a MAFC pedig Szegeden.

A nyugati csoportban a BEAC vasárnap 16 órától a közelmúltban a TFSE csapatát alaposan megszorongató BKG DSE együttesét fogadja. tehát ismét másodosztályú kettős meccs lesz a Gabányi csarnokban.

A férfi másodosztály keleti csoportjában mindhárom fővárosi együttes hazai környezetben lép pályára - győzelmi reményekkel. Szombaton este 19 órától az Óbudai Kaszások a Nagykőröst, vasárnap 16 órától a Honvéd a Nyíregyházát, 18 órától pedig a MAFC U23-as együttese az Eger gárdáját fogadja.

A nyugati csoportban viszont mind a két fővárosi együttes - szintén reális győzelmi esélyekkel - idegenben szerepel. Ma délután a Budafok a SMAFC otthonában, holnap a Tehetséges Fiatalok együttese Pápán lép pályára.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus