Vasas Akadémia, Csata DSE: erődemonstráció

Két győzelem, két vereség volt a fővárosi csapatok múlt hét végi mérlege a női másodosztályban. A MAFC lányai fájó, a Kiss Lenke KS játékosai pedig a papírformának megfelelő vereséget szenvedtek, a Csata és a Vasas viszont "hengerelt"!

Piros csoport

Kiss Lenke KS - Nyíregyházi Kosársuli 72-98

A piros csoportban a Kiss Lenke KS jó első negyedet játszott a favorit nyíregyháziakkal, ám a két középső etapban a szabolcsi együttes 30 pontot vert a KLKS csapatára. A fővárosiaktól egyedül Mészáros Anna (12 pont, 6 szerzett labda) játéka emelhető ki, az 1/16-os hazai triplamutató is közrejátszott a vendég szabolcsi együttes sima sikerében.

Csata DSE - DEAC-DSI 98-52

Akkor is igazi erődemonstráció ez a csatásoktól, ha az előző években a bajnokság meghatározó, a középmezőny elejéhez, de inkább az élbolyhoz tartozó debreceniek sérülések és távozások miatt erre az évadra valamelyest meggyengültek. A vendégek egy negyeden át tudták tartani a lépést a Csata csapatával, amely a második 10 perctől a Boros Dorka (21 pont, 5 lepattanó, 4-4 szerzett labda és gólpassz), Bernáth Réka (19/3 pont, 6 szerzett labda, 3 gólpassz) duó vezérletével fokozatosan egyre nagyobb fölénybe került, s végül nem várt nagy különbségű győzelmet aratott, 30 eladott labdába belehajszolva riválisát.
 

Fehér csoport

MAFC-Tata 70-76

A MAFC-nál valószínűleg előzetesen győzelemmel kalkuláltak a tataiak elleni hazai összecsapás kapcsán. A fordulatos találkozón három negyed után döntetlenre álltak a felek, sőt még a záró etap közepe táján is egál volt a meccs. 61-61 után azonban egy 8-1-gyel ellépett, s "lerázta magáról" a Fülep Csilla (13/3 pont, 3-3 lepattanó és szerzett labda) és Horváth Enikő (12/6 pont, 3-3 gólpassz és eladott labda) vezette MAFC-ot a Tata. Mindkét csapat 6-6 triplát szerzett, csak amíg a vendégek ezt főleg idegenben jónak mondható találati aránnyal 15 kísérletből szerezték (40%), addig a vendéglátók nem kevesebb, mint 27 alkalommal kísérleteztek (22,22%).


Zöld csoport

Vasas Akadémia - MTK Budapest 123-50

Az első negyed (20-15) után valószínűleg senki nem gondolta a pasaréti csarnokban, hogy 73 pont különbségű kiütésessel végződik a két szomszédvár, Pasarét és Városmajor közvetlen utánpótláscsapatainak csatája. Pedig ez történt, a második negyedtől a nyáron a 3x3-as  U18-as Eb MVP-je, Tóth Orsolya (23/6 pont, 7 lepattanó, 4 szerzett labda), valamint a hagyományos szakág U16-os kontinensviadalának All Star csapatába beválasztott, ezúttal roppant sokoldalúan, hasznosan kosarazó Dombai Réka (22 pont, 9 lepattanó, 7 szerzett labda, 8 gólpassz) vezetésével a Vasas fiataljai szinte átrohantak riválisukon, a lepattanó harcot 54-39-re nyerve, 37 labdaeladásba belehajszolva az MTK fiataljait. Öt Vasas játékos is 10 pont fölé jutott, a vendégektől ez csak Wéber Fruzsinának (18 pont, 6 lepattanó) és Szalay Kingának (11/3 pont, 5 lepattanó) sikerült, bár előbbinek 5, utóbbinak pedig 10 eladott labda került a statisztikai lapjára.

Foto, Slide - vasasbasket.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus