Vasas, BEAC: vereség Baranyában

Hét végén nem volt forduló a férfi élvonalban az alsóházban, így az NBI-es fővárosi csapatok közül csak 2 női együttes lépett pályára múlt hét végén. Az 5-8 helyért a Vasas, az alsóházban pedig a BEAC próbált szerencsét Baranyában. Egy parádés dupla-duplára építve fordított az MTK a Nagykanizsa ellen a Női Amatőr Nemzeti Bajnokság középmezőnyében. A férfi NBI/B alsóházában a MAFC fiataljainál valami hasonló kevés volt Baján, pedig csak egy negyedet nyertek a hazaiak. A Budafok simán verte az Óbudát, a középmezőnyben pedig a Tehetséges Fiatalok együttese Nagykőrösön is nyert, ugyanez azonban nem sikerült a Honvédnak Pápán - ebben a párharcban 3. mérkőzés dönt.

A Vasas három légiósa, Snezena Csolics (16/12 pont), Latinca Dusanics (11/3) és Radoszlava Bacsvarova (10/6) vezetésével jóval nagyobb ellenállást fejtett ki, mint két hete a Magyar Kupa negyeddöntőjében. Egy negyed után 3, a 13. percben pedig 5 ponttal vezettek a pasarétiek. Ekkor, azaz a második negyed közepe táján döntő fordulat következett be, a PEAC-Pécs egy 12-0-s futást bemutatva fordított, majd fokozatosan növelte előnyét. A végén a Vasas valamit "kozmetikázott" vereségén, amely végül 76-63-as lett, ám az összkép pasaréti részről sokkal jobban mutatott, mint bármelyik meccs az elmúlt 2-3 hétben.

A kiesés elkerüléséért zajló küzdelemben a BEAC Kozármislenyben a PINKK együttesének vendége volt. Az első félidő jelentős részében, ha szűken is, de a hazai együttes vezetett, ám a félidő végén a Pál Szandra (22/6), Pusztai Petra (15/3), Lelik Réka (13/6) trió vezette BEAC egy 9-4-es utolsó 2 perccel fordított, s szünetben 4 ponttal vezetett. Szünet után hamar ledolgozták hátrányukat a hazaiak, majd váltott vezetéssel haladtak a csapatok. A 3. negyedet egy 6-2-es részhajrával zárva 5 ponttal ellépett a PINKK. A BEAC-nak azonban volt tartása, a záró szakasz közepére ledolgozta hátrányát. A hajrában a hazaiak újítani tudtak, egy 7-2-vel ismét elléptek, s végül szoros, nagy csatában 69-65-re nyertek.

A Női Amatőr Nemzeti Bajnokságban a 9-16. helyért zajló sorozatban ellentétes félidők mérkőzésén félidőben még a Kanizsai Vadmacskák együttese vezetett az MTK második csapatának otthonában. Szünet után azonban a szinte tarthatatlan, talán nem túlzás állítani: élete meccsét játszó Wéber Fruzsinát (35/6 pont, 16 lepattanó, 4 szerzett labda, 3 gólpassz) képtelenek voltak megállítani a vendégek, a center, valamint Tarnai Kata (10/6 pont, 5 eladott labda, 6 gólpassz) vezérletével már a 3. negyedben fordítottak a hazaiak, s végül nagy küzdelemben 66-61-re nyertek.

Jó kezdésének, s 19-9-re megnyert első negyedének köszönhetően a Pápa lényegében rajt-cél győzelmet aratva egyenlített a Kováts Róbert (17 pont,  6 lepattanó, 4 eladott labda), Pintér Dávid (12/9 pont, 7 lepattanó), Vincze Balázs (10 pont, 4 lepattanó) trió vezette Honvéd ellen a férfi NBI/B-ben, a 9-16. helyért zajló sorozatban. A végeredmény 72-61 lett, a párharc 1-1-re áll.

Küzdelmes, hullámzó játékot hozó mérkőzésen a Tehetséges Fiatalok Budapest csapata a páratlan negyedekben Beák Gábor (26/12 pont, 6 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda) vezérletével - két fő "szárnysegéd" Buzás Bence (9/3 pont, 5 lepattanó, 3-3 szerzett labda és gólpassz) és Szobi Dániel (8/3 pont - 11 mezőnykísérlet -, 8 lepattanó, 3 szerzett, 4 eladott labda) - végül felülkerekedett a Nagykőrös otthonában, s 60-57-es sikerével 2-0-ra nyerte a párharcot.

Az alsóházban csupán egy negyedet veszített el a MAFC második csapata Baján, de a vendéglátók a 3. szakaszban kerek 20 ponttal (31-11) múlták fölül az elsősorban a félelmetes dupla-duplát elérő Pápai Máté (24 pont, 19 lepattanó, 3 szerzett labda), Molnár Marcell (17/3 pont - 26 mezőnykísérlet -, 4 gólpassz) és Bordács Soma (14 pont, 10 lepattanó) jó játékára, eredményességére építő MAFC-fiatalokat, akik végül 79-76-ra alulmaradtak.

A jelek szerint sokkal jobban hangolódott rá a budai rangadóra a Budafok, amely az elég speciális "tripla-duplát" elérő Lados Erik (29/6 pont, 10 lepattanó, 8 szerzett, 11 eladott labda) és a jó dobóformát kifogó Mészáros Bence (17/15 pont, 5/8 tripla, 3 szerzett labda, 5 gólpassz) vezetésével fölényes győzelmet aratott az Óbuda ellen, amelyből Vámos László 10/3 pontig (11 mezőnykísérletből), 4 lepattanóig és 3 gólpasszig, Lakosa Ákos pedig 10 pontig (13 mezőnykísérletből), 4 lepattanóig, 3-3 gólpasszig és szerzett, valamint 6 eladott labdáig jutott a 86-62-es budafoki sikerrel zárult találkozón.


Foto, Slide - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus