Vasas-BEAC női csata

Szombaton, egymástól pár száz méterre egy időben lép pályára a három női élvonalbeli budapesti együttes, az MTK a ZTE-t fogadja a Városmajorban, Pasaréten pedig összeméri erejét a Vasas és a BEAC. A férfi NBI-ben a MAFC a Szegedet látja vendégül.

A női élvonalban a Zalaegerszeg - amely már a Vasas és a BEAC otthonában is győzni tudott - esélyesnek tűnik az MTK csarnokában, bár legutóbb a zalaiak saját pályájukon maradtak alul a szintén az alsóházba tartozó PINKK ellen. Az egerszegi lányokat akár el is bizonytalaníthatja a hazai vereség, amelyet éppen az ellen a baranyai alakulat ellen szenvedtek el, amellyel szemben eddigi egyetlen győzelmét jegyzi az MTK... Ha így nézzük, Zsovár Orsolyáéknak akár esélyük is lehet egy bravúrra.

A Vasas számít esélyesnek e BEAC elleni fővárosi derbin. A pasarétiek egyrészt ősszel nagy csatában, a BEAC otthonában is nyerni tudtak, másrészt pedig azóta újabb légióssal, a szerb hátvéd Latinca Dusaniccsal erősödtek, a Vasas immáron 4 légióssal fogadhatja a színmagyar, s az utóbbi hetekben bizony saját szintjéhez képest sem remeklő BEAC-ot, amely biztos, hogy nem adja majd könnyen a győzelmet, s Balogh Judit fiatal együttese biztos, hogy mindent megtesz majd a győzelemért, nagy harc várható. Mindkét összecsapás 18 órakor kezdődik...

Férfi vonalon szombaton 16 órakor a Zsíros Tibor Magyar Kupa nyolcaddöntőjének meglepetéscsapata, a kupában bronzérmet szerző Szeged látogat a MAFC csapatához. Ahhoz a MAFC-hoz, amely "nagy halat" fogott az irányító és hátvéd poszton is bevethető, hatalmas nemzetközi tapasztalattal rendelkező szerb Uros Duvnjak szerződtetésével. Van mit törlesztenie a MAFC-nak a Szegeddel szemben, ősszel Szegeden nagy verésbe futottak bele Misek Leventéék. Ami Garai Péter legényésége malmára hajthatja a vizet, hogy a Szeged idegenben nem túl acélos, eddigi mérlege vendégként 1-7.

A női másodosztályban a Kiss Lenke KS egy élcsapatot fogad, a Debreceni Egyetem együttesét vasárnap 11 órától, és itt is lesz egy "budapesti belharc", az MTK fiataljai az NKE csapatával mérik össze tudásukat vasárnap 17 órától. A MAFC a Diósgyőr vendégeként lép pályára.

A nyugati csoport két fővárosi együttese is vendégként szerepel, az éllovas TFSE a PINKK-hez, a BEAC második csapata pedig a Tatabányához látogat.

A férfi másodosztályban ma este Tiszaújvárosban próbálnak szerencsét a MAFC fiataljai, vasárnap az Óbudai Kaszások Nyíregyházán, a Honvéd pedig Nagykőrösön szeretne nyerni. A nyugati csoportban viszont mindkét fővárosi együttes hazai környezetben játszik, a Hepp-kupa friss győztesét, a Tehetséges Fiatalok Budapest együttesét a SMAFC ellen köszönthetik szurkolói, a találkozó szombaton 18.30-kor kezdődik, vasárnap pedig a Pápa látogat Budafokra, 17 órakor dobják föl a labdát.


Első és másodosztályú budapesti kosárprogram

Szombat

Női NBI:
MTK - ZTE 18.00, Városmajor
Vasas - BEAC 18.00, Pasarét

Férfi NBI:
MAFC - Szeged 16.00, Gabányi-csarnok

Férfi NBI/B nyugati csoport:
Tehetséges Fiatalok Bp. - SMAFC-NYME 18.30, Sport 11

Vasárnap

Női Amatőr Nemzeti Bajnokság:
Kiss Lenke KS - DEAC 11.00, Kinizsi u.
MTK - NKE SE 17.00, Városmajor

Férfi NBI/B, nyugati csoport:
Budafok - Pápa 17.00, Promontor u.


Foto - kosarsport.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus