Vasas-siker a fővárosi derbin

A Vasas összességében biztosan verte a karácsony előtti fővárosi derbin a Honvédot az NBI/B piros csoportjában. A zöldben a MAFC II ígéretes kezdés után simán kikapott Székesfehérváron. Az NBI/A-ban a szünetben csupán 3 pont volt a MAFC hátránya a bajnok Alba Fehérvár ellen, de a második félidőben már nagy fölényben játszottak a vendég fehérváriak, fokozatosan elhúztak, s biztos győzelmet arattak.

NBI/B

Piros csoport

Vasas Akadémia - Budapesti Honvéd 80-70

Az első három negyedben rákényszerítve akaratát ellenfelére, s fokozatosan elhúzva tőle, a jó dobóformát kifogó Katona Róbert (18/9 pont 3 szerzett labda), továbbá Kiss Barnabás (14 pont, 9 lepattanó), Boros Márk (13 pont, 5 lepattanó, 3-3 szerzett és eladott labda), Moravcsik Áron (9-9 pont és gólpassz, 5 lepattanó, 6 eladott labda) és Sólyom Botond (9/9 pont, 4 lepattanó) vezérletével 30 perc után 15 ponttal vezetett a Vasas. A befejező 10 percben - pontosabban a hajrában - ugyan a Pintér Dávid (18/6 pont, 3 szerzett, 5 eladott labda), Fülöp Botond (12 pont, 7 lepattanó), Kováts Róbert (10/3 pont, 6 lepattanó, 3 eladott labda) trió vezette Honvéd "kozmetikázott" a vereségén, de szorossá tenni a mérkőzést már nem tudta.

Zöld csoport

Alba Fehérvár - MAFC II 82-65

Az első negyed után még 4, a félidőben pedig 2 pont előnye volt a legjobbját, a 19,3 pontot és 14,1 lepattanót átlagoló Bordács Somát nélkülöző, Nagy Levente (12 pont, 11 lepattanó, 3 eladott labda), Siklós Olivér (11 pont, 9 lepattanó) és Fehér Ákos (10 pont) eredményességére építő MAFC II-nek.  A második félidő a fehérvári fiataloké volt, fordítottak, és simán nyertek a hazaiak, pedig a lepattanózást még Bordács nélkül is megnyerte a MAFC II. 41-33-ra, ám az igen gyenge, 1/21-es (4,76%) triplamutató megpecsételte a fővárosi fiatalok sorsát.
 

NBI/A

MAFC - Alba Fehérvár 54-79

Az első félidőben főként Will Neighbour (20/6), Dusan Cvetkovics (10 pont, 8 lepattanó) és Misek Levente (9 pont) eredményessége révén nemhogy tartotta a lépést a bajnokkal, időnként vezetett is ellene a MAFC. A félidő vége a fehérváriaknak sikerült jobban, szünetben 34-31-es vendég vezetést mutatott az eredményjelző. A második félidőben magasabb sebességi fokozatba kapcsolt a hét közben nemzetközi kupameccsen szereplő bajnokcsapat, amely Amin Hotot és Bennet Davist egyaránt 6-6 ponton tartva - mindkét légiós 9 alkalommal próbálkozott a mezőnyből - magabiztos győzelmet aratott.


Foto, Slide - Bornyi Márton, vasasbasketball.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus