Az utolsó 15 perc a hazaiaké volt

Miután 25 percig tudta tartani a lépést, 25 pontos vereséget szenvedett a házigazda Montenegró csapatától a podgoricai felkészülési tornán az Európa-bajnokságra készülő női kosárlabda válogatottunk.

(Szabó István technikai vezető beszámolója alapján)

Pénteken a mieink szoros meccsen maradtak alul Horvátországgal szemben, a házigazda montenegróiak pedig fölényes győzelmet arattak a bosnyákok ellen (89-65). Montenegró csapatában ezúttal nem játszott a legnevesebb játékos, Jelena Dubljevics, ott volt viszont a honosított, amerikai születésű center, a 198 centis Angelica Robinson. A mieinkél megérkezett Fegyverneky Zsófia.

A hazaiak kaptak hamarabb lábra, megvolt az egyensúly a játékukban, távolról, s a palánk alól is eredményesek voltak, gyorsan elléptek 5-6 ponttal. A negyed második felében mindkét csapat sokat hibázott. A második szakasz elején keményebbé és szervezettebbé vált a mieink védekezése. Feljött 1 pontra Stefan Svitek együttese, ám a hazai időkérés megtörte a lendületet, két eladott labda után könnyű kosarakkal ismét elléptek a hazaiak. Ekkor Svitek kért időt, s sikerült rendezni a sorokat, s a félidő végén Vajda 3 perc alatt szerzett 8 pontjával szünetig megfordítottuk az állást, s félidőben 2 ponttal vezettünk.

Kiegyenlített, jó játékkal indult a második félidő, a hazai centerek kosaraira rendre feleltek a mieink. A negyed második felétől aztán sajnos szétesett a mieink játéka. Kapkodott a gárda, sok volt a rossz dobás a mieink részéről. Hazai oldalon viszont triplák is beestek, az utolsó 15 perc egyértelmű hazai fölény jegyében telt el.


Montenegró - Magyarország 67-42 (18-11, 6-15, 21-10, 22-6)

Magyarország: Honti 2, Zsovár, Raksànyi 6, Vajda 15/9, Krivacevic 7. Cs:  Fegyverneky, Szamosi 2, Simon 6, Czank 2, Laklóth, Zele, Rasheed, Hatàr, Horti 2. Szövetségi kapitány: Stefan Svitek.

Montenegró legjob dobói: Jovanovics 15/3, Alekszics 14/6, Robinson, Perovianovics 9-9. 

Stefan Svitek: - Az első félidőben sok pozitívumot hoztak a lányok, sajnos a második játékrészben lankadt a koncentráció és a türelem, így rengeteg nyitott dobást hibáztunk.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus