Egy győzelem, egy döntetlen

Lehet meglepő egy kosaras honlapon, hogy döntetlen egy meccs eredménye, de jelen esetben Sopronban a női válogatottnál a gyakorláson volt a hangsúly.

Két - nevezzük gyakorló mérkőzéseknek - találkozót játszott Sopronban a jó három hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra készülő női kosárlabda válogatottunk. Az ellenfél a Soproni Sportiskola fiú utánpótlás nevelő egyesület amolyan vegyes csapata volt. Szerepeltek benne játékosok az U21-es együttesből, négyen pedig - amolyan jutalomjátékként - a múlt hét végén U16-os bajnokságot nyert sportiskolás gárdából játszhattak a női válogatott ellen. 

Természetesen mind a két meccsen női, azaz 6-os labdával játszottak. Az első mérkőzést a lányok 63-60-ra megnyerték, a másodikon szinte végig vezetett Stefan Svitek csapata, ám a végén a srácok 63-63-as döntetlenre mentették a mérkőzést. Hosszabbítást a megállapodás értelmében nem játszottak. 

A női válogatott szövetségi kapitánya örült a gyakorlási lehetőségnek. Mint mondta, már időnként körvonalazódott, mit is szeretne játszani a válogatott, de még sok munkára van szükség az Európa-bajnokságig. A csapatból a kézsérüléssel bajlódó center, Határ Bernadett, valamint a talpát fájlaló Fegyverneky Zsófia nem játszott a két összecsapáson.

Nem mellesleg a két gyakorló találkozó a soproni utánpótlásban pallérozódó fiúknak minden bizonnyal óriási élmény lehetett. Fogni Honti Katát, betörni Vajda Anna mellett, megküzdeni a palánk alatt Horti Dórával vagy "terelni" Czank Tímeát. Így, hogy a fiúk kétszer a kontinensviadalra készülő hölgyek ellen, testközelből tapasztalhatták, mit tudnak a lányok. Ezek után remélhetően még inkább szorítanak, szurkolnak majd a lányoknak, akiket remélhetőleg eredményes szerepléshez segítettek hozzá.

A szombat délelőtti meccs után a keret tagjai 2 nap szabadságot kaptak, s hétfőn délután találkoznak újra Sopronban. A jövő hét végén Podgoricán vesz részt válogatottunk egy négycsapatos nemzetközi tornán a házigazda montenegróiakkal, a bosnyákokkal és a horvátokkal együtt.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus