Indul a női Európa-bajnokság - a SportTV-n is

148 országban közvetítik a ma délután induló, magyar-román közös rendezésű női Eb-t - itthon a SportTV-n nézhetitek a meccseket.

A FIBA tegnap jelentette be, hogy 148 országban közvetítik majd a ma induló női Eb-t. 36 európai országban adják majd a meccseket, amely rekordnak számít a női kontinensviadalok történetében.

Mint ismert, az Európa-bajnokság június 11. és 28. között zajlik majd öt magyar (Szombathely, Sopron, Debrecen, Győr és Budapest), valamint két román (Nagyvárad, Temesvár) helyszínen. A címvédők a spanyolok - egy csoportba kerültek a mieinkkel -, az aranyérem mellett azonban ezúttal más tétje is van a tornának. A győztes ugyanis automatikusan kvalifikálja magát a 2016-os riói ötkarikás játékokra, míg a második, harmadik, negyedik és ötödik helyezett válogatottak egy szintén jövőre megrendezendő olimpiai kvalifikációs tornára nyernek "belépőt".

Az Eb mérkőzéseiről természetesen mi is beszámolunk majd, emellett a SportTV-n követhetitek majd nyomon a történéseket - ma délután rögtön egy Svédország-Szlovákia meccset láthattok a Sport2-n 16:15-től. A magyar válogatott ma nem játszik, holnap kezdi meg a csoportmeccseket - a Svédország elleni találkozót a Sport2 fogja adni 18:45-ös műsorkezdettel.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus