Kezdés - 13 játékossal

Tegnap délután Miskolcon megkezdte a közvetlen felkészülést női válogatottunk  a bő egy hónap múlva kezdődő magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokságra Stefan Svitek szövetségi kapitány irányításával. Az első nap végén a kapitányt kértük egy rövid helyzetjelentésre.

- Mennyire volt "képben" a magyar válogatott az itteni bajnokságban, valamint külföldön szereplő játékosainak teljesítményét, formáját illetően? - kérdeztük nemzeti csapatunk szakvezetőjét.

- Személyesen, közvetlenül egyáltalán nem, hiszen a Krakkóval dolgoztam. Segítőmmel, Gáll Tamással folyamatosan kapcsolatban voltam ő rendszeresen alapos, kimerítő tájékoztatást adott, rajta keresztül azért nagyjából tudtam, mikor ki hogyan teljesített. - felelte Stefan Svitek.

- Miskolcon hány játékossal kezdték meg a munkát?

- Tizenhárom lány állt edzésbe, négyen később csatlakoznak.

- Miskolcon, a felkészülés elején erőnléti jellegű munkát végez majd a csapat?

- Nem kimondottan, már itt is sokat dolgozunk majd labdával, de természetesen azért a szükséges terhelést is megkapják majd a lányok a napi két edzés során. Ezt a hetet itt töltjük, a jövő héttől pedig Sopronban készülünk tovább.
 

Szabó István, a válogatott technikai vezetője a hiányzókkal kapcsolatban elmondta: Honti Kata még az olasz bajnoki fináléban érdekelt, várhatóan ő és Fegyverneky Zsófia is a jövő héten Sopronban csatlakozik a kerethez. Szamosi Amadea múlt hét végén még vizsgázott az egyetemen az Egyesült Államokban, ő várhatóan kedden érkezik Miskolcra, Quigley Alexandria jelenleg amerikai csapatánál, a Chicago Sky-nál edz, ő június elején kapcsolódik be a közös munkába.

Akik edzésbe álltak Miskolcon: Bálint Réka,  Czank Tímea, Határ Bernadett, Horti Dóra, Krivacsevics Tijana, Laklóth Anna, Rasheed Rita, Simon Zsófia, Szabó Fanni, Raksányi Krisztina, Vajda Anna, Zele Dorina, Zsovár Orsolya.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus