Krivacsevics Tijana visszatért és "mindent vitt"

A szezon közben tért vissza Kassáról korábbi sikerei helyszínére, Sopronba, és lett bajnok, valamint Magyar Kupa győztes az Uniqa Euroleasing Sopronnal Krivacsevics Tijana, a válogatott középjátékosa. Nagyon hivatalosan az idei mérlege amolyan "dupla-dupla", hiszen a Good Angels Kosice, azaz előző együttese, a kassai csapat Szlovákiában lett bajnok és kupagyőztes.

- Gratulálunk a sikeres visszatérésedhez Sopronba. Hogy érzed, megérte hazatérni, hiszen mégiscsak egy Euroliga-csapatot hagytál ott a sorozat idei kiírásában nem induló Sopron kedvéért?

- Köszönöm, úgy gondolom, a legteljesebb mértékig megérte visszajönni. A kassai csapat teljesen kicserélődött, de így is kiemelkedett Szlovákiában, az Euroligában pedig már nem volt esély továbblépni a csoportból. Sopronban viszont izgalmas, színvonalas mérkőzéseket játszhattam, magyar bajnok és kupagyőztes lehettem.

- A bajnoki címeket és a kupagyőzelmeket tekintve igazán sikeres évadot tudhatsz magad mögött. Előző együttesed, a Kassa is "duplázott", mindent megnyert Szlovákiában - ahogy az utóbbi években mindig...

- Ami a Kassán töltött időszakot illeti, bár a bajnokságban is játszottam, igazán csak a kupagyőzelmet érzem magaménak, a szlovák kupadöntő idején még ott voltam a kassai csapatban, a bajnokság végküzdelmeiben viszont, mivel akkor már visszatértem Sopronba, már nem.

- Nagy a különbség a magyar és a szlovák bajnokság között?

- Szlovákiában a Kassa kiemelkedik, tehát a másodiknál is legalább tizenöt-húsz ponttal jobb, s van akire hatvan-hetven pontot ver. A magyar élvonal azért kiegyensúlyozottabb, van négy-öt hasonló erősségű csapat, és a középmezőny is erősebb.

- Szlovákia csoportellenfelünk lesz a nyári Európa-bajnokságon, szövetségi kapitányát, Maros Kovacikot pedig jól ismerheted, hiszen ő volt az edződ Kassán. Mire lehet számítani tőle s a szlovákoktól?

- Marosnak, ahogy láttam, nagyon sok van a fejében a kosárlabdáról, rengeteget tud a játékról. Van egy következetes felfogása, nagyon ragaszkodik az általa gyakoroltatott formációkhoz, figurákhoz, azoktól nem nagyon szabad eltérni. Ezt a felfogást nála kosarazva nagyon megszoktam, s ezért kellett némi időnek eltelnie, hogy megszokjam, Sopronban jóval több szabadsága van a játékosnak. Ez utóbbi felfogás jóval közelebb áll hozzám, mégis kellett pár hét, amíg megszoktam. Amúgy a sorsolás után a kassai csapat szlovák játékosai azt mondtak nekem, hogy sokat segíthet nekünk, magyaroknak a hazai pálya. Bízom benne, így is lesz.

- A korábbi és jelenlegi magyar szövetségi kapitányt, Stefan Sviteket mennyire ismered?

- Eddig úgy alakult, hogy vele még nem dolgoztam együtt. Amikor Szlovákiában, Rózsahegyen edzősködött, akkor többször játszottam a csapata ellen.

- És milyen reményekkel várod az Európa-bajnokságot?

- Itthon lesz, úgyhogy természetesen optimistán, reménykedve. Az a legizgalmasabb az Európa-bajnokság kapcsán, hogy nem igazán ismerjük saját erőnket, nem tudjuk, valójában mire lehetünk képesek, hiszen nagyon régen játszott tétmeccset a válogatott. Jó játékosaink vannak, bízom benne, hogy csapatként is összeállunk, és sikeresek leszünk.

- Az amerikai profi ligához (WNBA) hogyan viszonyulsz?

- Néhány éve már draftoltak a ligába, méghozzá egy azóta a WNBA-t megnyerő klub, a Seattle Storm. Akkoriban voltam is kint pár napot a csapatnál, de még nagyon fiatal voltam, mondták is, hogy jelentős játékidőre egyelőre nincs esély, ismerkedjem a környezettel. Az edzővel ugyan tartom a kapcsolatot, de azóta előrelépés nem történt  - igaz, én sem nagyon erőltettem...

Foto, Slide - wb-sopron.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus