Összeállt Stefan Svitek stábja a magyar válogatottnál

A szövetség csütörtöki, a nap folyamán többször elhalasztott sajtótájékoztatóján a szlovák szakember nem volt jelen.

 

Stefan Svitek krakkói klubcsapatával szerdán Euroliga-mérkőzést vívott Isztambulban, ahol a hóvihar miatt a csütörtöki repülőjáratok többségét törölték.

Szalay Ferenc, a szövetség elnöke a szakvezető távollétében közölte: a válogatottnál a két segédedző a zalaegerszegi Gáll Tamás és a pécsi Imreh Ajtony, a csapatvezető Béres Tímea, az Eb arca a szintén sokszoros válogatott - és három napja egészséges kislánynak életet adó - Iványi Dalma, a szervezőbizottság elnöke pedig az európai szövetség (FIBA Europe) vezetőségében is dolgozó Bodrogváry Iván. A klubok közti összefogást jelzi, hogy az erőnléti edzőt Sopron, a gyúrót Győr, a technikai vezetőt pedig a DVTK adja.

A szövetség első embere hangsúlyozta, hogy a 16 tagú magyar keretben négy fiatal játékos mellett valamennyi légiós szerepel, köztük a Krakkót erősítő, honosított Allie Quigley is.

Bodrogváry Iván bejelentette, hogy pénteken indul a jegyértékesítés az Eb-re, a magyarok csoportmeccseinek otthont adó soproni csarnokba csak ötnapos bérleteket hoznak forgalomba. A döntőre a foglalt Papp László Sportaréna helyett a Syma Csarnokban kerül majd sor Budapesten.

"Várhatóan sok telt házas mérkőzésünk lesz, nagy az érdeklődés, a svédek nemrég jelezték, hogy 500 szurkolójuk készül Sopronba" - mondta Bodrogváry Iván, hozzátéve: ha a magyarok továbbjutnak a középdöntőbe, akkor a győri Audi Arénában lépnek pályára.

A budapesti finálé előtt a FIBA Europe egy jótékony célú All Star-gálát szervez a Syma Csarnokba, melyre olyan hírességeket várnak, mint az olasz Dino Meneghin vagy a litván Arvydas Sabonis. A meccs bevételét a győri csapat 2013-as buszbalesetében a lábát elvesztő szerb Natasa Kovacevic kapja meg, aki speciális protézissel száll majd be a játékba.

A magyar-román közös rendezésű Eb június 11-én kezdődik Sopronban, Szombathelyen, Aradon és Temesváron. A középdöntőbe jutáshoz a nemzeti együttesnek az ötös csoportból az első háromban kell végeznie, az ellenfelek a litvánok, a szlovákok, a svédek és a címvédő spanyolok lesznek a D csoportban.
 
Forrás: MTI
 

Az MKOSZ Közleménye
 
A törökországi ítéletidő megakadályozta, hogy Stefan Svitek az új magyar női szövetségi kapitány megérkezzen a budapesti sajtótájékoztatóra: Isztambulban akkora hó esett, hogy Svitek több járatát is törölték, aki így végül Bécsben landolt és onnan egyenesen a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre kellett mennie, hogy elérje a csatlakozását Krakkóba.
A 3 évre kinevezett szövetségi kapitányt telefonon sikerült elérni:

„Sajnálom, hogy nem sikerült megérkeznem Budapestre. Igazi tortúra volt ez az út. Pedig szeretném , ha tudnák, hogy mennyire jó érzéseim vannak, várom a közös munkát a lányokkal. Nagy kihívás a hazai Európa-bajnokság, élnünk kell ezzel a lehetőséggel. Fontos, hogy jó hangulat legyen már a felkészülés alatt is. Remélem, hogy a szezon hátralévő részét minden válogatott játékosunk sérülés nélkül tudja befejezni, aztán az edzőtábor alatt olyan munkát végzünk majd, ami megalapozza az Eb-t.”

A sajtótájékoztatón – Svitek távollétében – Szalay Ferenc az MKOSZ elnöke és Bodrogváry Iván a FIBA Europe magyar elnökségi tagja ismertette a sajtó képviselőivel a várható szakmai stábot:

Ivkovicsné Béres Tímea, csapatvezető
Gáll Tamás, edző
Imreh Ajtony, edző
Lukasz Trzaskoma, erőnléti edző
Burdi Szabolcs, gyúró

A játékosok nevéven Horti Dóra és Honti Kata videóüzenetben üdvözölte a régi-új kapitányt, akivel mindkettőjük szerint sikeres lehet a magyar válogatott, hiszen egy felkészült, a nemzetközi kosárlabdában jártas szakemberrel dolgozhatnak együtt, aki ráadásul már ismeri is a magyar játékosok képességeit.

A tervek szerint a kapitány 16 fős keretet jelöl majd ki, amiben 4 fiatal tehetség is helyet kaphat.

Bodrogváry Iván elmondta, hogy holnap, azaz február 20-án kezdődik az Európa-bajnokság jegyértékesítése a www.jegyed.hu weboldalon. Az árak úgy lettek kialakítva, hogy minél többen jöjjenek ki a csarnokokba a nyár magyarországi kosárlabda ünnepére.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus