Szépen búcsúzott az Európa-bajnokságtól válogatottunk

A csoport sajnos már tét nélküli záró mérkőzésén három negyeden át parádézott válogatottunk. A záró szakaszban megint "elfogyott" a csapat, ám a végén helyén volt a lányoknak az eszük és a szívük, így győzelemmel fejezték be szereplésüket.

Szlovákia - Magyarország 74-86 (13-24, 14-23, 22-23, 25-16)

Krivacsevics duplájára Toliver vezetésével 9 ponttal felelt a rivális. Vajda zsinórban 3 akciót fejezett be szép triplával, egy 13-2-es "száguldást" mutatott be válogatottunk s átvette a vezetést. Jól védekezett s a lepattanókat is szedte a csapat, büntetőkkel és Quigley triplájával 10 pont fölé nőtt előnye. A szakasz Honti szép duplájával és 11 pontos magyar vezetéssel zárult.

A második negyed Honti triplájával indult, amely egy 7-0-s roham kezdetét jelentette. 31-13-ra vezetett a tét nyomásától megszabadult magyar csapat. Megtörte a lendületet egy 10-3-as rohammal a 10 pontos határ közelébe került Szlovákia. Krivacsevics és Quigley lendítette át a holtponton válogatottunkat. Élvezték a játékot a lányok, a szakasz hajrájában egy 11-2-es rohammal 20 pont fölé duzzasztották előnyüket. Szünetben pedig kerek 20-szal "mentek" lányaink.

Szünet után nagy dobópárbaj mellett tartotta 20 pont körüli előnyét válogatottunk. Kissová hármasával 15 ponton belülre került riválisunk, de Quigley megint dobott egy nyugtató triplát. A szakasz közepén Vajda megkapta a 4. hibáját. Honti jól osztogatott, látványos, élvezetes volt a játék. Fegyverneky és Zele is villant, 60-45 után egy 8-0-lal újra 20 pont fölé nőtt az előny, Kovacik pedig leültette Tolivert és Zirkovát.

21 ponttal vezetett, de az Eb-n vesztett már el 20-szal s 14-gyel is 4. negyedet válogatottunk. Az első 4 percben mindenesetre csak egy Zele duplára futotta 9 szlovák pont ellenében... Az időkérés sem segített, a szakasz közepén 10 pontra zsugorodott az előny. Vajda tört meg egy bő 3 és fél perces magyar kosárcsendet, majd Krivacsevics pontozódott ki. Fogyott, fogyott az előny, Toliver triplájával 2 és fél perccel a vége előtt 6 pontra. Az utolsó percre fordulva is ennyi volt. Egy hosszú videózás fokozta az izgalmakat. Quigley triplája után Zirková is beemelt egyet. Miután bedobott 2 büntetőt, Vajda is kipontozódott, de a végén nem fenyegette veszély a magyar győzelmet.

Három negyed extra játék és ismét egy ijesztő záró szakasz után megszerezte a mit sem érő első győzelmét válogatottunk, amely így legalább jó szájízzel búcsúzhat.


Sopron, 1500  néző. V: Bissang (francia), Manosz (görög), Tiszlenko (ukrán).

Szlovákia: TOLIVER 22/6, BÁLINTOVÁ 13/3, KISSOVÁ 17/6, Krc Turbová 2, Jurcenková 3. Cs: Zirková 5/3, Paleniková 3/3, Barburová 2,  Tetemondová 5/3, Vynuchalová, Szövetségi kaptány: Maros Kovacik.

Magyarország: HONTI 8/3, Czank, QUIGLEY, 26/12 VAJDA 20/9, KRIVACSEVICS 20. Cs: Fegyverneky 4,  Zsovár, ZELE 8, Határ, Raksányi, Szövetségi kapitány: Stevan Svitek.


Maros Kovacik: - Három negyeden át fejben már Győrben voltunk, ahová egy győzelmet viszünk. Azért, hogy a negyedik negyedben fel tudtunk jönni, büszke vagyok és az önbizalmunknak is jót tett.

Stefan Svitek: - Az egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, mert nem tudtuk elérni a célt, továbbjutni, de nevet, mert ma meg tudtuk mutatni, hogy ez a csapat igenis tud magas színvonalon kosárlabdázni, és sok szurkolónak, családtagnak, vezetőnek végül örömet tudott szerezni.

Vajda Anna: - Csalódott vagyok, mert bár győzelemmel fejeztem be a válogatott karrieremet, a célt nem tudtuk elérni. A csapatért szorító szurkolóknak, családtagoknak nagyon fontos volt ez a győzelem.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus