Tornazárás - fölényes győzelemmel

Diadallal, méghozzá fölényes sikerrel zárta a montenegrói felkészülési tornát az Európa-bajnokságra készülő női kosárlabda válogatottunk. Legjobbjaink a bosnyákokat fektették két vállra.

(Szabó István technikai vezető beszámolója alapján)

Magyarország - Bosznia Hercegovina 68-44 (17-13, 18-7, 11-14, 22-10)

Vajda Anna sikeres triplájával indult a találkozó, majd Krivacsevics Tijana ponterős játéka révén 4-5 pontos előnyt harcolt ki nemzeti csapatunk az első negyedben. A 2. etapban még keményebbé vált a mieink védekezése, a 8 percig csak két pontra futotta a bosnyákok erejéből. Krivacsevics vezérletével 10 pontra nőtt lányaink előnye, amely jóval nagyobb is lehetett volna, ha pontosabban dobják a válogatott játékosaink a büntetőiket.

A 3. játékrész első felében öt perc alatt mindösszesen 6 pont esett, sajnos azt mind a bosnyákok szerezték. Időt is kért szövetségi kapitányunk, Stefan Svitek. Ezt követően felváltva estek a kosarak, így állandósult a 10 pont közeli magyar vezetés. A bosnyákok legveszélyesebb játékosa a korábban Szekszárdon és az MTK-ban is kosarazó Svitlica volt. A negyedik negyedben Zele Dorina kapta el a fonalat, sorozatban dobta a kosarakat. A kemény és szervezett magyar védekezés nem feküdt a bosnyák válogatottnak, játékosai ritkán jutottak dobáshoz, és azokat általában ki is hagyták.

Magyarország: Czank 7, Zsovár 2 , Simon 2, Vajda 12/3, Krivacevic 15. Cs.: Horti 10, Honti 1, Szamosi, Laklóth, Zele 16, Rasheed, Hatàr, Raksányi 2. Szövetségi.kapitány.: Stefan Svitek

A bosnyákok legjobb dobói: Svitlica 10/3, Deura 8/3.

Stefan Svitek: - Jót tett a csapat egészének ez a győzelem, reméljük, maradunk ezen az úton.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus