Ma Fener - CSZKA rangadó a TV-ben!

Ma este hat mérkőzéssel folytatódik az Euroliga alapszakasz-csoportkörének harmadik fordulója, s a DIGI Sport 2 jóvoltából két rangadót itthon is a TV-képernyők előtt izgulhatunk végig. A Budivelnik és a Partizan csatája után a CSZKA és a Fenerbahce, azaz két végső esélyesként számon tartott együttes összecsapása is élőben látható lesz, úgyhogy most nézzük is, mit érdemes tudnunk a mai felhozatallal kapcsolatosan!

 

A-csoport:

FC Barcelona (spanyol, 1 - 1) - Nanterre (francia, 0 - 2) (20:45)

A spanyoloknál eddig bőven vannak gondok, hiszen Erazem Lorbek egyelőre nem játszott, az újak beépítése pedig döcögősen halad, így az eredmények is felemásak, persze a szezon ennyire korai szakaszában még nem tud elveszni semmi sem a Barca számára. Ráadásul David Lighty visszaigazolása a Nanterre-hez ide vagy oda, a francia bajnok ellen hazai környezetben kötelező a sima siker Xavi Pascual fiai számára, csoda lenne, ha egyáltalán komolyabb izgalmak maradnának a végjátékra a katalán világvárosban.

Budivelnik Kijev (ukrán, 0 - 2) - Partizan Belgrade (szerb, 1 - 1) (18:00, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

A Kijev nagy esélyt kap ma, ráadásul ha tovább szeretne jutni a Summers, Lavrinovic páros húzta ukrán aranyérmes, akkor a Partizan elleni hazai ki-ki meccset szinte biztosan hoznia is kell, tehát nem kis tétje lesz a találkozónak. A belgrádiak Lucsics nyári elvesztése, illetve Bertans kidőlése után is elég masszívnak tűnnek idén, így nem sansztalanok idegenben sem, amennyiben ezt a derbit hoznák Dusko Vujosevics fiatal tanítványai, úgy hatalmasat lépnének a Top 16 felé, hiszen a múlthéten a másik közvetlen riválist, a Nanterre-t gyakorlatilag tönkreverték, a Budivelnik pedig egyelőre nyeretlen a csoportban.

Fenerbahce Ülker (török, 2 - 0) - CSZKA Moszkva (orosz, 2 - 0) (20:45, TV: DIGI Sport 2, ÉLŐ)

Egyértelműen a forduló legnagyobb meccse lehet ez az előzetes várakozások alapján, Obradovics mester zsinórban másodszor áll komolyabb kihívás előtt, ráadásul a Barcelona isztambuli két vállra fektetése után újra saját közönsége előtt küzdhet a diadalért a Bo McCalebb irányította Ülker. Az oroszokat viszont annak ellenére sem lehet leírni, hogy eddig magukhoz képest gyengék voltak a két könnyebb Euroliga-meccsükön, pláne, hogy az alapvető vélt teljesítették mindkétszer, azaz még ők is makulátlanok. A nyári Teodoszics-saga miatt pláne pikáns ez a párosítás, hiszen pár hónapja már tutira vette mindenki, hogy a szerb játékmester a Fenerhez kerül, ám végül maradt és az amerikai Pargóval együtt ketten osztoznak jelenleg a karmesteri pálcán a CSZKA-nál. Nehéz egyértelmű favoritot kikiáltani, de a kontinens két talán legmagasabban jegyzett edzőjének csatája ennyire komplex játékoskeretek segítségével csak színvonalas csatát eredményezhet. Voroncevics nem öltözik be majd a vendégeknél, Savas és Karaman pedig a törököknél, ám van annyi sztár mindkét oldalon, hogy az ő hiányuk ne okozzon túl nagy fejtörést Messinának, illetve Obradovicsnak.

 

B-csoport:

Zalgiris Kaunas (litván, 0 - 2) - Strasbourg (francia, 0 - 2) (18:45)

A Zalgiris a legkönnyebben nyerhető meccse előtt nem a legjobb előjelekkel készülhetett, hiszen a már hetek óta kidőlt Ksistof Lavrinovic mellett Saras Jasikevicius sem játszhatott a hétvégén a kaunasiaknál. A gárda edzőt is váltott ráadásul, hiszen Iliasz Zurosz mestert három éven belül másodszor is menesztették a litvánok, helyén pedig az a Strombergas lett a vezetőedző, aki játékosként legenda lett a baltiaknál, ám ebben a pozícióban még nem sok tapasztalata van. Az Alexis Ajinca, Ricardo Greer, Antoine Diot trió fémjelezte gall ezüstérmes ha megérzi a vérszagot és magához képest jól produkál ma, akkor még nyerhet is, de mindent egybevéve a játéknap talán legkiszámíthatatlanabb párosítása ez.

 

C-csoport:

Olympiakosz (görög, 2 - 0) - Bayern München (német, 2 - 0) (20:15)

A címvédő igen értékes győzelmet gyűjthetett be egy hete a Galatasaray vendégeként, de most a Deon Thompson nélkül is gyönyörűen menetelő Bayern legyűrése sem lesz könnyed ujjgyakorlat a Barcokasz-legénység számára, hazai környezetben sem. A bajoroknak nincs veszítenivalójuk, ráadásul Pesics mester szépen össze is rakta a sok új arcból álló keretet. Nagyjából az lesz itt a fő kérdés, hogy a palánk alatti soroknál az új arcok hogyan teljesítenek, ezen a ponton ugyanis lehet keresnivalója a német kirakatcsapatnak, de azért bárhogyan is nézzük, komoly papírforma-borulás lenne a Bayern idegenbeli sikere.

Unicaja Malaga (spanyol, 1 - 1) - Galatasaray (török, 1 - 1) (20:00)

A két, igen hasonló szintet képviselő együttes izgalmas csatát vívhat, hiszen Nate Jawai a törököknél nem lehet ott a parketten, ahogy a kieső Markoishvili sem és a szintén lesérülő Furkan Aldemir, de az új igazolás, Pops Mensah-Bonsu elég jelentős erősítés a Galata számára, így Malagában sem sansztalan a győzelemre az Ataman-alkulat. Az Urtasun - Toolson páros nélkül is elég komplex kerettel bíró Unicaja számára fontos lenne a győzelem hazai környezetben a Top 16 felé vezető úton, de nem nevezhető otthon sem egyértelmű favoritnak a Plaza-legénység. Érdekes taktikai csata lehet ez a két viszonylag fiatal, de már nagyon tapasztalt, jól felkészült és meglepetésekre is képes vezetőedző között, nagyjából az ő párharcuk az, ami a leginkább befolyásoló lehet a győztes kilétét illetően.

Erre a linkre kattintva lehet nézni az összes mai mérkőzést élőképpel!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus