Perl Zoltán jelenti Itáliából

A Capo d'Orlando magyar játékosa mesélt eddigi tapasztalatairól, a csapatról, az edzésmunkáról és a körülményekről. 

A Falcótól az olasz első osztályú Capo d'Orlandóhoz igazoló válogatott játékos a szezon során blogot vezet majd a Kezdő5.hu "hasábjain" - ennek első részét olvashatjátok most. 

"Sziasztok!

Olaszországból jelentkezem és elmondhatom, hogy eddig minden rendben, jól érzem magam nagyon. Az edzőmeccsek során szerintem fokozatosan egyre jobb teljesítményt nyújtott mind a csapat, mind én is. Sajnos a felkészülés elején sok hiányzónk volt, ez meg is látszott a csapat játékán. Szerencsére engem nem érintett ilyen probléma, úgyhogy minden meccsen kezdő voltam eddig, nagyjából 20-25 perceket játszottam átlagban. Az első pár meccsen még furcsa volt a nagy iram, és az, hogy a játék sokkal fizikálisabb, mint itthon, de úgy érzem, hogy az utóbbi meccseken ez már nem jelentett gondot. Inkább fejben volt nagyon kimerítő, mert minden egyes pillanatban maximálisan kell koncentrálni, mert minden hibádat azonnal kihasználja az ellenfél, és nagyon gyorsan kell meghozni a döntéseket. Az előszezon során mutatott játékommal nagyjából elégedett vagyok. Persze sok dolgon kell még javítani, és a bajnokságban az éles meccsek biztos, hogy másabbak lesznek, de keményen dolgozom nap mint nap, hogy jobb játékos lehessek.

Eddig egyébként nagyon jó visszajelzéseket kaptam az edzőktől. Persze vannak negatívumok is, de azokban is próbálnak segíteni, például ha egy szituációban rosszul döntök, akkor azt utána megbeszéljük, és próbálom kijavítani. A társakkal jól kijövök, a szárnyai alá igazából nem vett senki, de mindenki nagyon közvetlen, minden edzésen próbálnak tanáccsal ellátni, szerintem gyorsan összeért a csapat. Az azért komoly élmény, hogy akiket eddig a tv-ben csodáltam, most csapattársaim, ráadásul tényleg rendesek, segítőkészek, csapatemberek.

Az edzésekről azt tudom elmondani, hogy kemények, heti négyszer egy óra kondi külön edzővel délelőtt, utána a csarnokban egyéni képzés és dobás, eleinte inkább közösen, aztán később két párban dobás külön az edzőkkel. A kondira is személyre szabott dolgok vannak, amikor elkezdtünk dolgozni, akkor voltak felmérések, és az alapján mindenki kapott saját egyéni programot. Az étkezést mindenki maga oldja meg, én vagy főzök magamnak, vagy elmegyek étterembe, ha pedig megyünk valahova, akkor mindig paradicsomos tészta van és lehet választani, hogy csirke vagy steak.

A lakásom egyébként nagyon szép. Közvetlenül a tengerparton van, gyönyörű kilátással, erkéllyel, jó felszereltséggel és egyedül lakom itt. Kicsit messze van a csarnoktól, gyalog nagyjából húsz perc, de én általában biciklivel szoktam menni, úgy gyorsan odaérek. Nagyon szeretem, meg az egész ittlétet eddig nagyon élvezem.

Igyekszem minél előbb jelentkezni újra, október negyedikén a Cantú ellen kezdjük majd a bajnokságot itthon!"

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus