Szavazzunk Hanga Ádámra!

2015. január 17-én Olaszországban, ezúttal Veronában, immáron 33. alkalommal rendezik meg a hagyományos All-Star gálát. Idén a Serie A-ban pattogtató kiválóságunk, Hanga Ádám is ott van beszavazható jelöltek közt, december 15-ig voksolhatunk, szavazzunk Ádámra!

Mi már túl vagyunk rajta, a mögöttünk hagyott hétvégén Budapest és a kosárlabdával debütáló Tüskecsarnok szépszámú érdeklődő közönség előtt megrendezett egy látványos kosárlabda eseményt, az idei magyar All-Star Gálát Kelet és Nyugat csapatainak összecsapásával. Az "olasz csizma" földrajzi adottságainak köszönhetően alkalmatlan a klasszikus kelet-nyugat párosításra, míg észak és dél "összeeresztése" egyrészt az olasz kosárlabda jelentős északi dominanciája, másrészt a sporton túlmutató, és sajnos még mindig meglévő társadalmi ellentétek (észak vs dél-Itália) tovább fokozása miatt sem szerencsés.

1982 óta íródik az olasz All-Star gálák története, a hőskorban az első és másodosztály válogatott legjobbjai "gáláztak", és bármilyen meglepő is ez, hiába jászottak akkortájt olyan egyetemes legendák, mint Mike D'Antoni, Oscar Schmidt, Bob McAdoo vagy Joe Bryant (Kobe édesapja, aki maga is NBA sztár volt) az olasz első ligában, ezeket az összecsapásokat nem egyszer bizony a másodosztályúak nyerték. A 90-es években néhány próbálkozás erejéig a spanyol és francia liga sztárjaival mérkőzőtt meg a Serie A krémje, de ezen kísérletek tiszavirág életűek voltak, és az utóbbi években már az olasz válogatott mérte össze az erejét a liga legjobb légiósaival. Idén, pontosabban jövő januárban megint változik a lebonyolítás: a közönségszavazatok és a két, szintén szavazás alapján kiválasztott vezetőedző döntése alapján, nemzeti hovatartozástól függetlenül 20 játékost fognak két All-Star alakulatba osztani, és ők vesznek részt és mérkőznek meg január 17-én a veronai PalaOlimpia (feltehetőleg) táblás háza, azaz majd 6 ezer néző előtt.

Hanga Ádámnak először lehet lehetősége egy európai élbajnokság ilyen rangos eseményén szerepelni, de ehhez kellenek a szavazataink, az alábbiakban részletesen leírjunk miként szavazhatunk gyorsan és egyszerűen honfitársunkra:

A szavazás fő oldala (katt a linkre) - itt tudunk  Ádámra (is) szavazni, a "Squadre" menüpont legördülő menüjéből kiválasztjuk a Sidigas Avellinót, majd ott Hanga Ádám fotójára kattintva máris felvettük őt a listánkra. Ezt követően kedvünkre csemegézünk és kiválasztunk 4 további jelöltet (posztoktól függetlenül, de ami fontos, egy klubból csak maximum 2 játékosra szavazhatunk egyszerre) a többi csapat keretéből is, és akár egy mestert is, majd a "Vote" gombra kattintva véglegesítjük szavazatunkat.

- minden egyes önálló IP címről 24 óránként egy szavazatot fogad el a rendszer

- a szavazás 2014. december 15-ig tart

A szavazás lezárultával a 4 legtöbb szavazatot megszerző "ala" (3-as és 4-es poszt - itt veszik számításba Ádámot is), a 4 legtöbb szavazatot begyűjtő "play-guardia" (1-es és 2-es poszt) és a 2 legtöbb szavazattal bíró "centro" (5-ös poszt) már biztosan ott lesz a veronai gálán, ezen felül 2 x 5 játékost a 2 legtöbb szavazatot elérő szakvezető választ majd ki.

A voksolás másfél hete tart, jelenleg csak az első 5 pillanatnyi sorrendjét ismerjük szavazatszámok nélkül:
1. Alessandro Gentile (EA7 Milano)
2. Yakhouba Diawara (Openjobmetis Varese)
3. Oderah Anosike (Sidigas Avellino)
4. Andrea Cinciarini (Grissin Bon Reggio Emilia)
5. Samardo Samuels (EA7 Milano)

Szavazzunk Ádámra!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus