10 pontos előnyt szerzett a Szolnok a visszavágóra

108 pontot dobott a Szolnoki Olaj KK a Trabzonspor elleni FIBA Europe Cup selejtező odavágóján, ezzel 10 pontos előnyt szerzett a magyar együttes a visszavágóra.

FIBA Europe Cup, Első selejtezőkör, 1. mérkőzés
Szolnoki Olaj KK (magyar) - Trabzonspor Medical Park BK (török) 108-98 (27-22, 27-29, 25-33, 29-14)

Szolnoki Olaj KK: Perry 26, Vojvoda 21/15, Ford 9/3, Milosevics 18/3, Andric 17.
Csere: Phillip 11/3, Tóth Á. 6, Polyák -.

Trabzonspor: Vasiliauskas 23/12, Browning 13/6, Eldridge 23/21, Green 14/3, Kilicli 5.
Csere: Heslip 14/3, Zubcic 6/3, Odabasi -, Eslik -.

A meccs teljes statisztikáját megtaláljátok ezen a linken!

A találkozó előtt pezsgővel köszöntötték Vojvoda Dávidot, Kovács Pétert, Pór Pétert és Tóth Ádámot az Európa-bajnokságért - utóbbit a válogatott felkészülésének segítéséért.

A mérkőzés elején nem nagyon ment a védekezés a hazaiaknak, a törökök egy Eldridge-triplával és két ziccerrel 7-2-re vezettek a harmadik percben, de még mielőtt elkezdhettek volna aggódni a szolnoki szurkolók, beindult Vojvoda, két triplával egy percen belül fordított (8-7). Luksa Andric is egyre jobb volt támadásban, a hatékony elzárások után beszórt két ziccert, Tarik Phillip 2+1-ével pedig hat ponttal lépett meg a Szolnok a negyed felére (15-9) - igaz, Kendrick Perry már az ötödik perc elején beszedte második faultját, így le kellett ülnie. Ford két duplája után már kilenc pont is volt az Olaj előnye a 7. perc közepén (20-11), de Vasiliauskas gyorsan beszórt öt pontot, ezzel jött vissza a magyar együttesre a Trabzonspor (20-16). A felvonás utolsó része Vojvodáról szólt, aki 13 pontnál járt már az első negyedben hibátlan dobásmutatóval, a törökök viszont büntetőkkel, majd a játékrész végén Vasiliauskas duplájával tartották magukat (27-22).

A második negyed Vojvoda újabb hármasával indult, de egyrészt Green azonnal válaszolt, másrészt nagyon nekilendült a vendégek kanadai pontzsákja, Brady Heslip, aki lényegében egymaga fordított a 14. perc közepére (32-33). Phillip, majd leginkább Andric és Perry vezették az Olaj támadásait, az ő kosaraikkal vissza is vette a vezetést a vendéglátó gárda, hat ponttal megint meg is léptek, viszont Vasiliauskas lépett elő megint a törököknél, két triplát is bepörkölt, így a 17. perc közepén csak három pont volt a távolság a két gárda között (44-41). A felvonás második része megint kifejezetten pontgazdag lett, kosárra kosár volt a válasz mindkét oldalon - Eldridge harmadik hármasával jött fel egy pontra a Trabzonspor, de Sztrahinja Milosevics ziccerével zárult a félidő, így három ponttal vezetett az Olaj a nagyszünet előtt (54-51).

A fordulás után is folytatódott a pontzuhatag mindkét oldalról, finoman szólva sem a védekezés dominált ezen az összecsapáson. A vendégektől Browning és Eldridge léptek előre, három triplát és összesen 11 pontot szórtak ketten bő három perc alatt, a magyar csapatban viszont Milosevics hármasa mellett Tóth Ádám háromszor is betalált (63-62). A törökök előbb Zubcic hármasával egyenlítettek, majd a felvonás felénél át is vették a vezetését - előbb Vasiliauskas három büntetőt szórt, majd Vojvoda ellen sportszerűtlent ítéltek, amiből még két büntetőt értékesített a litván irányító, és még Zubcic is betalált a megkapott labdabirtoklásból (67-72). Green 2+1-ével egy 10-0-s rohamot futott a Trabzonspor, ezt zárta le Andric 2+1-e, de Eldridge, Ford és Browning triplaváltásából is a törökök jöttek ki jobban, Eldridge hetedik hármasa pedig azt jelentette, hogy a 28. percben már 10 ponttal vezettek a vendégek (74-84). Andric, Perry és Milosevics hozták vissza öt pontra a Szolnokot az utolsó negyed előtt (79-84).

A záró felvonás elején Perry és Andric kosaraival megvolt az egyenlítés (86-86), sőt, Vojvoda hármasával egy 15-2-es szakaszt futott az Olaj (89-86). Elhúzni azonban ezúttal sem sikerült a törököktől, akik egy gyenge párperces periódus után léptek, Kilicli egy 2+1-gyel egyenlített, majd Vasiliauskas negyedik hármasával megint a Trabzonspor állt jobban a 34. perc közepén (92-94). A törökök ettől a szakasztól függetlenül láthatóan megálltak támadásban, Milosevics és Perry kosaraival négy ponttal a Szolnok vezetett a 36. percben (98-94), Phillip két büntetőjével pedig elérte a 100 pontot is a magyar alakulat a 38. perc közepén (100-94). Az összesen 10-0-s szolnoki rohamot Green két büntetője zárta le az utolsó előtti percben (102-96), a találkozó végén azonban Phillip büntetőt és triplát szórt, így Eldridge és Milosevics büntetői után 10 pontos előnyt szerzett a Szolnok a visszavágóra 108-98-as győzelmével.

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus