16 pontos Olaj-vereség Macedóniában

Az Adria Liga negyedik fordulójában a Szolnoki Olaj KK a macedón MZT Szkopje vendége volt. Végig kiélezett, szoros, de túl sok pontot nem hozó első félidő után a harmadik negyed közepétől kezdve sokkal jobban játszottak a hazaiak, 19 ponttal is vezettek, végül pedig 74-58 arányban verték az Olajt.

Adria Liga, alapszakasz, 4. forduló
MZT Szkopje (macedón, 2-2) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-2) 74-58
(11-10, 18-18, 18-14, 27-16)

MZT Szkopje: Cvetkovics 14/9, Szimonovszki -, Demuynck 9/3, Klassen 4, Nikolovszki 9/3.
Cserék: Lucsics 9/3, Zsivcsevics 14/6, Morovic 5/3, Marinkovics 6, Mekics 2, Sztajics 2.

Szolnoki Olaj KK: Wittmann 7/3, Sinovec 16/6, Vojvoda 5, Lóránt 1, Báder -.
Cserék: Keller 11, Jones 6, Brkics 6/6, Milosevics 6, Sztajkovszki -, Tóth -.

A meccs statisztikáját ezen a linken eléritek!

Nem indult rosszul az összecsapás, hiszen az első percben Cvetkovics kettesére Stefan Sinovec válaszolt, de az nagyon gyorsan világos lett, hogy ez ma megint nem egy pontgazdag meccs lesz. Wittmann Krisztián a harmadik percben szerzett vezetést az Olajnak, amit az ötödik perc elején egalizált a csereként érkező Lucsics. Több mint két percig ezt követően egyik csapat sem talált be, 4-4 volt az állás a hetedik perc közepén is. Lucsics a negyed utolsó perceiben is tarthatatlan volt, további öt pontjával húztak el a hazaiak (11-6). A 9. percben aztán Keller Ákos két büntetővel és egy alley-oop zsákolással zárkóztatta a magyar bajnokot, ennyi volt az első 10 perc vége is (11-10).

A második felvonásban Lazeric Jones és Sztrahinja Milosevics révén jobban kezdett az Olaj, de Morovic és Zsivcsevics triplájával kezdett felpörögni a Szkopje is (17-16), a vendégek percei következtek viszont. Sinovec kintről és bentről is eredményes volt, Jones is újra betalált, Lóránt Péter pedig büntetőből volt eredményes, így a legnagyobb magyar előny alakult ki a negyed felénél (17-24). Nem sokáig tartott a Szolnok jó sorozata: másfél perc alatt fordítottak a vendéglátók Nikolovszki öt pontjának és Cvetkovics triplájának köszönhetően (25-24). Wittmann Krisztián és Sinovec is visszavették ezután a vezetést az Olajnak, de Nikolovszki tarthatatlan volt ebben a periódusban, két duplájának köszönhetően az MZT vezetett a félidőben (29-28).

A fordulást követően Keller kezdte meg a pontgyártást, de Cvetkovics azonnal válaszolt, Vojvoda Dávid első pontjaira pedig Demuynck dobott egy triplát (34-32). Az Olaj borzasztóan megállt támadásban, még az első félidőben tapasztaltakhoz képest is, semmi nem jött össze Dragan Alekszicséknek, de szerencséjükre a hazaiak sem voltak éppen a toppon, Cvetkovics hármasa volt az egyetlen kosár majdnem négy perc alatt (37-32). Wittmann hármasa a 26. perc végén nagyon jókor jött, Vojvoda kettesével pedig az egyenlítés is megvolt egy perccel később, a hazaiak viszont ezután sokkal jobban játszottak (37-37). Klassen, Marinkovics, Zsivcsevics és Morovic is betaláltak úgy, hogy a Szolnoknál senki, így fordultak a csapatok a játékrész utolsó percére (45-37). Sinovec próbálta menteni a menthetőt - előbb két jó büntetője volt, majd Marinkovics kosara után a dudaszó pillanatában dobott hármast, így öt pontos volt csak a lemaradás a záró 10 perc előtt (47-42).

A negyedik negyed elején azonban minden eldőlt: Lucsics, Zsivcsevics, Cvetkovics és Demuynck is kosarakat szerezek, erre pedig mindössze egy Olaj-pont érkezett, a 34. percben így már 16 pontos előnye volt a hazaiaknak (59-43). Cvetkovics is Demuynck vezetésével majdnem 20 pontra is megnőtt a távolság a két fél között, és bár még kozmetikázott ezen a Szolnok, lényegében már nem tudott változtatni a vereség tényén. Végül 74-58-ra győzött az MZT, ezzel mindkét csapat 2-2-es mérleggel áll négy forduló után.

A mérkőzés utáni nyilatkozatokat ezen a linken olvashatjátok!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus