18 pontos hátrányból fordítva nyert a Körmend Bulgáriában

Ezúttal 18 pontos hátrányból állt fel az Egis Körmend együttese a 23 pontig, közte hat tripláig jutó Ferencz Csaba vezetésével, de a kaposvári meccsel ellentétben most egyetlen ponttal győzni tudott a Balkan vendégeként a FIBA Europe Cup csoportkörének nyitófordulójában.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, D-csoport, 1. forduló
BC Balkan Botevgrad (1-0) - Egis Körmend (0-1) 83-84 (24-19, 27-16, 16-25, 16-24)

Balkan: Brooks 20/6, Fortenberry 9/3, Ivanov 16/6, Washington 7, Kesar 12.
Csere: Iliev -, Kochev -, Haughton 10, Petkov 9/3.

Körmend: Wright 14/6, Hollins 11/6, Fanning 14/3, Tuoyo 9, Horti 2.
Csere: Davis 4, Halász -, Koch -, Csorvási 7, Ferencz 23/18, Németh -.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken megtaláljátok!

Másfél perc alatt rögtön egy 7-0-lal kezdtek a hazaiak, de erre kevesebb mint két perc alatt futott egy 8-0-t a Körmend, így a negyedik perc elején a magyar együttes vezetett. Kiegyenlített játék folyt ezt követően, a negyed feléhez Tuoyo kosaraival a vasiak érkeztek minimális előnyben (12-13), de több mint két percig nem tudott pontot szerezni Gasper Potocnik alakulata, így magasemberei, Haughton és főleg Kesar révén meglépett a Balkan (18-13). Lényegében ezt az előnyt vitték tovább a hazaiak a második negyedre is (24-19), aminek az elején viszont teljes rövidzárlat volt körmendi oldalon.

Rossz dobások, eladott labdák jellemezték ekkor a piros-feketék játékát, a vendéglátó pedig leindította őket, minden támadásból kosarat szereztek Petkovék, így 32-19-re megléptek a 12. perc végére. Itt kezdtek el némileg felébredni a magyar együttes tagjai, de semmi másról nem szólt a félidő hátralévő része, minthogy Tuoyo dupláival, büntetőkkel és Ferencz Csaba hármasaival megpróbált 10 pont környékén maradni a Körmend. Ez egy ideig sikerült, aztán Ivanov és Brooks vezetésével 18 pontra is meglépett már a bolgár alakulat, előnyükből pedig 16 egység a nagyszünetben is megvolt még (51-35).

A fordulás után Wright triplája nyitotta a felvonást, de mindenre volt válasza a bolgároknak, akik gyenge triplamutatójuk ellenére is abszolút a Körmend fölé nőttek eddig a pontig (58-40) - lepattanózásban is nagy volt a különbség a javukra, és a 24. percben már 18 kiharcolt büntetőnél tartottak. A negyed közepe aztán a vasiaké volt, Wright, Fanning, Csorvási és Ferencz pontjaival csináltak egy nagy rohanást, így feljöttek 8 pontra (60-52), és több labdájuk is volt, hogy ennél is közelebb érjenek, de ekkor még elhibázták ezeket a lehetőségeket. A bolgárok büntetőkkel léptek meg újra, de Ferencz negyedik és ötödik hármasával így is csak 7 pont volt a Körmend lemaradása 10 perccel a vége előtt (67-60).

A záró játékrészben Csorvási és Wright kosaraival 5 pontra is visszajöttek a vendégek, akár az egyenlítésre is megvolt az esélyük, mert a bolgárok rettenetesen megálltak a 24. perc után. A rengeteg hibából a Balkan hasznot húzott, Brooks és Haughton révén 9 pontra megléptek, de Fanning tartotta a lelket ekkor a vendégekben, neki köszönhetően maradt látótávolságon belül a vasi alakulat, Hollins triplájával pedig bő három és fél perccel a vége előtt három pontra zárkózot a magyar együttes (75-72). Az időkérés után Hollins 3+1-es akciójával már a vendégek vezettek (75-76), majd óriási adok-kapok jött - a bolgárok három pontjára Ferencz triplával felelt, majd megint átvette a vezetést a Balkan, Csorvási pedig egyenlített (80-80). Brooks egy perccel a vége előtt szórt triplát, de Ferencz duplával válaszolt, Davis pedig két büntetővel visszavette a vezetést a Körmendnek 7 másodperccel a vége előtt (83-84).

A túloldalon nem esett már kosár, így a Falco után a Körmend is egy ponttal győzni tudott a Balkan otthonában. Nagyott küzdöttek Ferenczék azután, hogy 24 percig nagyon nem ment nekik a játék, és ezúttal ez meg is hozta az eredményét, a továbbjutás szempontjából is fontos lehet még idegenbeli sikerük.

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus