19 év után tér vissza a nemzetközi porondra a Falco

Ma 19 órakor a svéd Södertalje otthonában kezdi meg a FIBA Europe Cupot a szombathelyi csapat - nézzük a találkozó felvezetőjét!

Ma 19 órakor a svéd Södertalje Kings otthonában lép pályára a Falco-Trend Optika KC Szombathely csapata a FIBA Europe Cup C-csoportjának első mérkőzésén. A szombathelyi együttes már tegnap reggel útnak indult, a hosszú nap után pedig este egy átmozgató edzést vezényelt a játékosoknak Kálmán László.

A csapat 19 év után tér vissza a nemzetközi porondra, de könnyű estére semmiképp sem számíthat - a Södertalje a svéd bajnokság jelenlegi legjobb csapata, hiszen egyrészt címvédő, másrészt idén eddig 6-0-s mérleget tud felmutatni, ráadásul a hazai pályája is nagyon erős. A kezdőjükben túl sok svéd játékos nincs, hiszen három amerikai és egy angol mellett egy horvát kosaras kerül be stabilan az első ötösbe, igaz, közülük ketten kettős állampolgárságúak. Érdekes, hogy szinte mindegyikük képes bizonyos időszakokban húzni a csapatot és nagyon jól osztják el a labdákat, hiszen négyen is tíz pont felett átlagolnak - a Falcóhoz hasonlóan ráadásul ők is fiatalok, valamint fizikálisan is nagyon erősek, atletikusak és 40 percen át képesek rohanni.

Érdekesség, hogy Butorac ennél a klubnál töltötte előző idényét, de azóta gyakorlatilag teljesen új csapat épült, akik nagyon agresszíven védekeznek, sokszor használnak egészpályás letámadást, ami ellen nem lesz könnyű játszaniuk Váradiéknak. A fiatal szombathelyi játékoson egyébként sok múlhat, az NBI-ben idén remekül játszik és csapata vezére, de kérdés, hogy a nemzetközi porondon mennyire tudja ezt megtenni - ő kulcsfigurája lehet a mérkőzésnek. Kálmán László elmondása szerint a térsérülését lassan kiheverő Dobos László is elutazott a csapattal és ha kell, pályára is tud majd lépni. A tréner azt is hozzátette: nagy elvárásai nincsenek, ők ebben a szezonban elsősorban tanulni és fejlődni szeretnének.

A mérkőzés élő statisztikáját itt lehet majd követni!

forrás: vaol.hu

fotó, slide: falcokc.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus