21 ponttal kapott ki a Körmend a Chalontól

Bár gyengén kezdett, de a második és a harmadik negyedben teljesen egál meccset játszott az Egis Körmend a francia bajnokság második helyezettjével, az Elan Chalonnal. A 28. perctől kezdve aztán a vendégek futottak egy 22-1-es szakaszt, ezzel eldöntötték ezt a találkozót és a továbbjutást is, mivel végül 99-78-ra győztek.

FIBA Europe Cup, Nyolcaddöntő, 1. mérkőzés
Egis Körmend (magyar) - Elan Chalon (francia) 78-99 (15-26, 22-13, 23-27, 18-33)

Egis Körmend: Petty 24/6, Smith 11/6, Ferencz 2, Allen 10, Csorvási 11.
Csere: Horti 7/3, Gibbs 13/6, Loveridge -, Németh -.

Elan Chalon: Roberson 26/21, N'Zeulie 7/3, Harris 14/12, Clark 27/3, Fall 6.
Csere: Pitard 3/3, Loum 2, Boutielle 5/3, Marshall 7, Gantswa 2.

A meccs teljes statisztikáját ezen a linken eléritek!

A franciák kezdték jobban a mérkőzést, a Roberson-Harris összjátékot nem sikerült megfogni, ami rögtön két triplát hozott a vendégeknek az első másfél percben (2-6). A Körmend lassan indult támadásban, aztán Petty vezetésével kezdtek felpörögni - egy másfél perc alatt futott 7-0-lal már a 4. perc elejére átvették a vezetést (9-6). Itt teljesen megállt azonban Gasper Potocnik együttese, jött Clark, egy újabb Roberson-Harris kombináció, majd N'Zeulie betörése, valamint a 2-2-je Fall-lal, így a negyed felénél 6 ponttal vezetett a Chalon (9-15). Kicsit fel tudott pörögni a Körmend támadásban, de csak ideig-óráig, és az is csak arra volt elég, hogy tartsák 6 pont környéki lemaradásukat. Az újabb N'Zeulie-Fall akció után a center Pitardnak viszonozta a szívességet, a csereirányító triplát szórt, Harris két büntetőjével pedig kialakult a negyedvégi 11 pontos differencia (15-26).

A második felvonás elején Csorvási és Petty kosaraival közelebb került ellenfeléhez a magyar csapat, de Smith és Loveridge nem tudták megoldani a 2-1-es lefutást, Clark pedig 5 ponttal büntetett rövid időn belül, a 13. perc végére 12 pontra nőtt a vendégek előnye (19-31). A gallok talán el is hitték, hogy megtörték a hazaiak ellenállását, nem ez történt azonban. Előbb Gibbs szórt 5 pontot két támadásból, majd Boutielle triplája után Smith dobott üres hármast, Allen egy végletekig kijátszott akció végén volt eredményes Gibbs passzából, Petty pedig faulttal együtt fejezte be a "jó védekezés, gyors indulás" kombinációt. Allennél kimaradt a vezetést jelentő tripla, a második negyedben nagyot játszó Gibbsnél azonban a gyorsindítás után nem, kevesebb mint 5 perc alatt fordított ezzel a Körmend egy 16-3-as futásnak köszönhetően (35-34). Clark és Roberson révén visszavette a vezetést a Chalon, a hazaiak két büntetőt is elhibáztak ebben az időszakban, de így is csak két pont volt a vendéglátók hátránya a nagyszünetben (37-39).

A fordulás után Smith-t hiába blokkolta Fall, a körmendi dobóhátvéd visszatette az általa leszedett labdát és egyenlített. A franciák Boutielle révén léptek meg 5 ponttal (duplát dobott és gólpasszt adott Robersonnak triplára a franciák cseréje), de Fall és Csorvási körmendi palánk alatti harca volt ekkor feltűnő, kettejükre 3 faultot fújtak a Chalon támadásainál a negyed elején, 1-2-es leosztásban. Nagy triplabárbaj indult Horti, Roberson és Petty főszereplésével, majd Allen gyorsindításból egyenlített a 15. perc elején (49-49). Mindkét oldalon potyogtak a kosarak - a vendégeknél Clarkot nem lehetett feltartóztatni, de Harris és Roberson is bevertek 1-1 hármast, míg a hazaiaknál Petty volt foghatatlan, és egy-egy szépen kijátszott akció mellett emberről is bőven dobálták a pontokat a felek. A 29. percben lépett meg 5 ponttal a Chalon, Smith három büntetőből csak egyet értékesített, Clark viszont kettőből kettőt, így az utolsó negyedre 6 pontos francia fórral fordultak a csapatok (60-66).

A negyedik negyed nem indult jól a magyar együttes szempontjából - a vendégek cserecentere, Marshall négyből három büntetőt értékesített, dobott egy középtávoli duplát is, Roberson pedig egy gyorsindításból szerzett ziccert, ezzel a 32. perc végére 13 pontra nőtt a Chalon előnye, ez volt a legnagyobb különbség eddig a meccsen (60-73). Roberson még két hármast beszórt gyorsan üres helyzetekből, így a 34. percben is időt kellett kérnie Potocnik mesternek, mert már 19 pontra nőtt a távolság (60-79). Marshall egy horoggal növelte 20 pont fölé csapata előnyét, és Gibbs pontjai is csak arra voltak jók, hogy ezen a szinten maradjon a távolság - Clarkot ekkor sem lehetett tartani, a 36. perc elején 22 pont volt a franciák előnye (64-86). Lényegében vége is volt a mérkőzésnek, mindkét oldal tudta, hogy ez a találkozó és a továbbjutás is eldőlt. Roberson bedobta még a hetedik hármasát is a meccsen (a franciák összesen 15/26-os mutatót hoztak a triplákat tekintve), végül pedig 99-78-ra győzött a Chalon.

Foto, Slide - fiba.com, Jene Sándor

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus