26 ponttal kapott ki az Olaj a Szaratov vendégeként

A EuroCup 10. fordulójában az Olaj a második negyedtől kezdve végig hátrányban játszott, végül 26 ponttal kapott ki a Szaratov otthonában.

EuroCup, Első csoportkör, E csoport, 10. forduló
Avtodor Szaratov (orosz, 7-3) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 4-6) 104-78 (18-19, 29-19, 31-16, 26-24)

Szaratov: Lukasov 2, Chappell 16/6, Brooks 15/3, Peterson 17/6, Klimenko 11.
Csere: Zabelin 14/9, Stoll 20/12, Kolesnyikov 9/9, Makiev -, Bekkiev -.

Szolnoki Olaj KK: Craft 9/6, Vojvoda 5, Boriszov 22/12, Milosevics 15/3, Keller -.
Csere: Kovács -, Gregory 6, Lypovyy 8/6, Wittmann 11/9, Somogyi 2.

Nagy adok-kapokkal indult a mérkőzés, főleg az idegenlégiósok voltak elemükben, hiszen a hazaiaktól a három amerikai, Chappell, Brooks és Peterson, míg az Olajtól Milosevics, Boriszov és Craft találtak be az első három percben, a csapatok felváltva voltak eredményesek (7-8). Brooks révén kezdték átvenni az irányítást az oroszok, de a támadójáték mindkét oldalon erősen visszaesett - Gregory támadópattanó utána zsákolásával így is megvolt az egál a 6. percben (12-12). Stoll triplájára Lypovyy öt ponttal, a Szolnok pedig összesen egy 7-0-s szakasszal válaszolt, de három büntetővel minimalizálta hátrányát az Avtodor az első negyed vége előtt (18-19).

A második felvonásban az első percekben Milosevics révén tartotta előnyét az Olaj, de megint kezdett lendületbe jönni a hazai alakulat, a 14. percre megint négypontos előnyben voltak (27-23). Boriszov révén próbált meg kapaszkodni Pór Péter együttese, Vojvoda is beszórt három büntetőt, de a túloldalon a Stoll, Peterson, Chappell trió megállíthatatlan volt ebben a periódusban, futószalagon gyártották a pontokat, Stoll a társak kiszolgálásban is élen járt, így a 20. percre 14 ponttal húzott el a vendéglátó alakulat, kezdett túl nagy lenni a különbség (47-33). Az utolsó minutumban az ebben a negyedben nagyot játszó Boriszov szerzett egy duplát és a legvégén egy hármast is, ezzel jött vissza a Szolnok 10-en belülre (47-38).

A fordulást követően nem kezdett jól a magyar együttes, Stoll tripláját borzasztóan gyorsan követte egy-egy ziccer Chappelltől és Petersontól úgy, hogy kimaradt még egy teljesen üres zsákolási lehetőség is Brookstól (54-38). Pór Péter időkérése megtörte az oroszok lendületét, ráadásul pontszerzésben is beindult a vendég csapat Milosevics, Craft és Wittmann révén, de Stoll és Peterson továbbra is szárnyaltak, a 26. percben már 8, illetve 7 pontot szereztek csak a harmadik játékrészben (64-47). Stoll a gólpasszokban is élen járt, hiszen 7. és 8. asszisztja is 20 pontos előnyt jelentett csapata számára (70-50). Wittmannon kívül nem sok mindenkiben volt pont ebben az időszakban a Szolnoknál, a hazaiak viszont nem nagyon engedtek ki, így 24 pontnyi differencia volt a két fél között 10 perccel a vége előtt (78-54).

A negyedik negyedre komoly kérdések nem maradtak, csak olyanok, hogy mennyire tudja kozmetikázni esetleg a különbséget az Olaj, mennyit ad ki magából a Szaratov, meglesz-e Stollnak is a dupla-dupla Brooks mellett és hasonlók. Az oroszok viszonylag szűk rotációval játszottak, így nem nagyon álltak le, kulcsjátékosaik is végigjátszottak, ekkorra pedig örömjátékba ment át teljesítményük. Stollnak a pont-gólpassz dupla-dupla mellett a 20 pont is összejött. A Szolnokból Boriszov szórta meg magát, az utolsó öt percben 2 triplát és összesen 10 pontot szerzett, de nem tudott komolyabb befolyással lenni a végeredményre. Lukasov ziccerével a 100 pontot is átlépte a Szaratov, amely végül 104-78-ra nyert.

Hogy hanyadik lesz az Olaj (harmadik vagy negyedik), az az egy óra múlva végződő Lietuvos Rytas - PAOK mérkőzés végeredményétől függ.

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus