A Balkan ellen már továbbjuthat a Körmend

Szerda este 19:00-tól az Egis Körmend együttese a nyeretlen Balkant fogadja - már most, két körrel a vége előtt továbbjuthatnak Ferencz Csabáék.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, D-csoport, 4. forduló
Egis Körmend (magyar, 3-0) - BC Balkan Botevgrad (bolgár, 0-3)
2017.11.08., szerda, 19:00 (TV - DIGI Sport 2, 18:45)

A Balkan jó ismerőse a vasi csapatoknak, hiszen előbb a Falco verte őket oda-vissza a második selejtezőkörben, majd a Körmend a csoportkör első fordulójában 18 pontos hátrányból fordítva nyert Bulgáriában 84-83-ra.

A botevgradi együttesnek azóta sem termett sok babér a nemzetközi porondon, hiszen a Keravnos a második körben 88-69-re verte őket, a múlt héten pedig a Basic-Fit Brussels otthonában újabb nagy leolvadást produkáltak, 16 pontos félidei előny után kaptak ki ezúttal 81-78-ra. Három vereségükből kettő tehát szoros volt, de egészen elképesztő összeeséseik voltak, amik azért valószínűleg nem tettek jót a társaságnak, főleg hogy sikerélményük még nincs ezek mellett. A bajnokságban az előző három mérkőzésüket is megnyerték, a hétvégén 102-81-re győztek a csontutolsó, nyeretlen Spartak Pleven otthonában, így 4-0-val vezetik a tabellát Bulgáriában. Van egy új emberük, a 32 éves, 197 centis Hristo Zahariev, aki az előző három mérkőzésen (két bajnoki, egy FIBA Europe Cup) már játszott.

Várható rotáció
Brooks - Fortenberry - Zahariev - Washington - Kesar
Petkov - Iliev - Kochev - Ivanov - Haughton

A Körmend kiváló formát mutat, hiszen pont a Balkan elleni meccs előtt kaptak ki Kaposváron, az az egyetlen vereségük eddig ebben a szezonban minden sorozatot figyelembe véve, a bulgáriai győzelmet követően viszont zsinórban még ötször nyertek (a Falcót, a DEAC-ot és a ZTE-t verték a bajnokságban, a Brüsszelt és a Keravnost a FIBA Europe Cupban), így hatos nyerősorozatban várják ezt az összecsapást. A ciprusiak ellen egy borzasztóan szoros végjátékot tudtak megnyerni, pedig ott is volt már nagyobb előnyük - az a Körmendre kevésbé jellemző, hogy nem tudja ezeket megtartani. Stabilak a vasiak, rengeteg embert forgat Gasper Potocnik, úgyhogy egészen frissek is a meccsszámuk ellenére is, egyértelmű esélyesek most is.

A Balkant azért nem szabad lenézni a 0-3 ellenére sem, bizonyították idén többször is, hogy képesek egészen jó, hatékony és eredményes játékra is - az más kérdés, hogy 40 percig ezt nem tudják kiterjeszteni még a nemzetközi porongon, és a mutatójuk miatt a motivációjuk is erősen kérdéses már a sorozat ezen szakaszában, hiszen matematikai esélynél nincs már nagyobb sanszuk a továbblépésre. Amennyiben ma este a Keravnos hazai pályán is megveri a Brüsszelt, holnap pedig a Körmend legyőzi a Balkant, akkor a magyar együttes tovább is jutott a következő körbe - ez több mint reális forgatókönyv az eddigiek alapján.

A mérkőzést a DIGI Sport 2 18:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, de az élő internetes stream elérhetőségét is közzétesszük a holnapi nap folyamán!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus