A Balkanhoz látogat a Körmend

Holnap este 17:30-tól az Egis Körmend a Balkan Botevgrad vendége lesz - oda utaznak Gasper Potocnikék, ahol néhány hete vasi riválisuk egyetlen ponttal győzött.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, D-csoport, 1. forduló
BC Balkan Botevgrad (bolgár, 0-0) - Egis Körmend (magyar, 0-0)
2017.10.18., szerda, 17:30

A Balkanról kifejezetten friss emlékei lehetnek a magyar szurkolóknak, hiszen a második selejtezőkörben oda-vissza verte a bolgárokat a másik vasi együttes, a Falco, összesítésben 11 ponttal bizonyultak jobbnak Perl Zoltánék.

Várható rotáció
Brooks - Fortenberry - Ivanov - Washington - Kesar
Petkov - Iliev - Kochev - Haughton

Akkor is látszódott, hogy a kezdőötösük mellett Haughton képvisel igazi minőséget - a Petkov-Iliev-Kochev trió egyértelműen kiegészítő, az aktív rotáció másik hat tagjára viszont oda kell figyelni. A hétvégén, szombaton játszották első bajnokijukat a második fordulóban, és legyőzték a bajnoki címvédő, Hristo Nikolovval felálló Lukoil Academic Sofiát (69-65) - Ivanov és Brooks messze kiemelkedtek a többiek közül.

A Körmend Kaposváron megégett legutóbb, de eddig hibátlanul hozta a szezont, a FIBA Europe Cupban pedig négyből négy az idei mérlegük. A Falco megmutatta, hogy verhető a Balkan még hazai pályán is, ráadásul a piros-feketék állománya egyértelműen sokkal hosszabb, mint a vendéglátóé, úgyhogy győzelmi esélyei vannak Gasper Potocnik fiainak. Azt is hozzá kell viszont tenni, hogy egyáltalán nem rossz csapat a Balkan, a Körmend pedig fáradtabb lehet jóval a folyamatos utazások miatt - a hazaiaknak például egyáltalán nem kell "költözniük", mióta hazaértek Szombathelyről.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de amennyiben lesz élőképes stream, azt a holnapi napon közzétesszük!

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus