A Bamberg és a Galata győzelmeivel indult

Ma este két mérkőzéssel kezdetét vette a férfi Euroliga szezon. Az erőviszonyok átrendeződése máris érezhető volt, miután a török bajnok Galatasaray könnyedén verte idegenben az olasz aranyérmes Sienát, a német címvédő Bamberg pedig két vállra fektette a francia ezüstérmes Strasbourgot.

B-csoport:

Brose Baskets Bamberg (német, 1 - 0) - Strasbourg (francia, 0 - 1) 84 - 70

Chris Fleming együttese el tudta viselni az esélyesség terhét és a sérült Novica Velicskovics nélkül is szinte végig vezetve gyűrte le a francia bajnokság tavalyi második helyezettjét, a Strasbourgot. A friss Európa-bajnok szakvezető, Vincent Collet harcba küldhette mindkét Eb-győztes tanítványát, Antoine Diot-t (12 pont, 4 gólpassz), aki sérülésből épült fel és Alexis Ajincát, aki a maga 19 pontjával bőven hozta, ami tőle elvárható, ám csapatként sokkal jobb volt a második negyedet 27-8-ra nyerő Brose Baskets.

A hazaiaknál a szlovák Anton Gavel (16 pont, 6 gólpassz) remekül irányított, az új szerzemény, Jamar Smith pedig azonnal megszórta magát (19 pont, 9-ből 8-as mezőnymutatóval), lepattanózásban ráadásul 37-23-ra nyert a német bajnok, mely a 220 centis Ajincának összesen 1 lecsorgó labdát engedett elhozni ezen a derbin.

A Bamberg legjobb dobói: J. Smith 19, Gavel 16, Ford 11

A Strasbourg legjobb dobói: Ajinca 19, Duport 13, Diot 12

 

C-csoport:

Montepaschi Siena (olasz, 0 - 1) - Galatasaray (török, 1 - 0) 75 - 84

A 21-et szóró Carlos Arroyo irányította török aranyérmes kissé nehézkesen, de esélyeshez méltóan kezdte a derbit, s a nagyszünetben már kétszámjegyű fórral rendelkezett, majd a fordulás után már nem is nézett vissza és megszerezte a számára igencsak fontos idegenbeli győzelmet, pedig Nathan Jawait csak nagyon limitált szerepben tudta játszani Ergin Ataman mester. Hiába állt csapata élére a tavalyi olasz döntő MVP-je, Daniel Hackett (12-ből 10 a kétpontosokból), egyedül kevés volt ahhoz, hogy a friss olasz szuperkupa-győztes Siena szorongatni tudjon a végjátékban, így könnyen korán nehéz helyzetbe kerülhet a nyáron újabb komoly változtatásokon áteső Montepaschi, mely tavaly öt vereséggel fejezte be Euroliga-szereplését és most is egy hazai kudarccal indított.

A Siena legjobb dobói: Hackett 26, Green 14

A Galatasaray legjobb dobói: Arroyo 21, J. Gordon 19

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus