A Besiktast fogadja az Olaj

Kedd este 18:00-tól a Szolnoki Olaj KK a csoportelső Besiktast fogadja a Tiszaligetben a Bajnokok Ligája csoportkörének 13. fordulójában.

Bajnokok Ligája, E-csoport, 13. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 2-10) - Besiktas Sompo Japan (török, 10-2)
2017.01.17, kedd, 18:00 (TV - Sport2, 17:45)

A törökök keretét bemutattuk már az első egymás elleni mérkőzés előtt, november végén, illetve bővebben három hónappal korábban, augusztus végén is - azóta semmilyen változás nem volt náluk.

Várható rotáció:
Thompson - Weems - Roll - Clark - Stimac
Sipahi - Edge/Güler - Strawberry - Veyseloglu - Sanli

Az első egymás elleni találkozó óta is bombaformában vannak. A BL-ben ugyan összeszedtek két vereséget az elmúlt hat forduló során, a második és a harmadik helyezett, a Ludwigsburg (89-83) és a Partizan (86-71) otthonában szenvedtek vereséget, de 10-2-vel így is nagyon magabiztosan vezetik a csoportot, két győzelemnyi előnyük van az élen. A török bajnokságban az 5-2-es kezdés után nyertek zsinórban hat meccset, a Fenerbahce pedig az előző fordulóban egy nagyon szoros összecsapáson tudott csak nyerni ellenük (76-79), de 11-3-mal így is ott vannak a harmadik helyen a Fener és az Anadolu Efes mögött.

Az Olajnál az edzőváltás óta eltelt két találkozón érezhető az előrelépés - a Zielona Gora ellen jól is játszottak (86-75), a Körmend ellen pedig egy küzdelmes mérkőzést sikerült behúzniuk a hétvégén (72-60), így Kmézics Zorán irányítása alatt még veretlen a gárda. Nemcsak azért nem néz egyszerű feladat elé most a Szolnok, mert egy jóval magasabban jegyzett, mélyebb és jobb játékosállománnyal rendelkező klub ellen kell játszania, hanem azért sem, mert Vladimir Stimac ellen kifejezetten nehéz dolga lehet a szolnokiak legjobbjának, Luksa Andricnak - a center hatékony megjátszása a palánk alatt lehet a győzelem kulcsa ezúttal is a pontos külső dobások mellett, de ez most jóval nehezebb lesz, mint az előző két mérkőzésen.

Mindkét csapatnak van még miért harcolnia, mert a Szolnok két győzelemmel még a FIBA Europe Cupban talán indulhat - ehhez meg kell előznie a Charleroi-t, illetve közben a többi csoportban maximum egy jobb hetediknek szabad lennie, egy pedig már van a B-csoportban. Nem túl nagy a remény erre, mert a Besiktas sokkal jobb csapat papíron, de még van cél, amiért lehet harcolni, amellett, hogy most minden győzelem nagyon sokat érhet az önbizalom szempontjából, főleg egy ilyen klub ellen. A törökök még a csoportelsőségért mennek, hiszen az automatikus pihenőt jelentene az egyenes kieséses rendszer első körében. Más kérdés, hogy a hétvégén az Efesszel rangadóznak a török bajnokságban, könnyen elképzelhető, hogy oda koncentrálnak inkább - erőnyerők úgy is lehetnek, ha a három legjobb csoportmásodikban lesznek, adott esetben már meccset sem kell nyerniük ehhez vagy akár a csoportelsőséghez sem.

A találkozót a Sport2 csatorna 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - basketballcl.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus