A Brindisi legyőzése kupadöntőt érhet Perléknek!

Az Orlandina Basket egyetlen győzelemre van attól, hogy bejusson az olasz kupa döntőjébe,  ehhez ma a Brindisit kell legyőzniük Perléknek.
 

Nem sok pihenésre volt idejük Perl Zoltánéknak, a Serie A küzdelmei újév második napján már teljes fordulatszámon pörögnek, ráadásul a szicíliaiak rendkívül fontos összecsapással indítják a 2017-es évet. A Betaland Capo d'Orlando - Enel Brindisi derbi tétje nem kisebb, mint az, hogy a győztes "jegyet vált" a Coppa Italia februári nyolcasdöntőjére. A hazai kék-fehérek történelmük során eddig egyszer, még 2008-ban szerepeltek a Final Eight-ben, így számukra a részvétel egy újabb álom beteljesülését jelentené. Számunkra nem mellékes, hogy Perl Zoltán is először szerepelhetne egy ilyen rangos eseményen.

Dienerék mai ellenfele az az Enel Brindisi, amely klub szintén nem tekinthet vissza veretes múltra (2010-ben debütáltak csak az olasz első osztályban), ám a hatalmas olasz energiakonszern, az Enel bőkezű támogatásának köszönhetően erős és eredményes csapatok épülnek évről évre az olasz csizma sarkában. A Capóhoz hasonló mérlegű Brindisi számára is ugyanaz a tét ma, ők is egyetlen győzelemre vannak Riminitől (itt rendezik a döntőt), azaz mindkét klub ugyanazt a "meccslabdát" készül lecsapni ma.

A rangadó kimenetelében fontos és talán sorsdöntő is lehet, hogy Zoliék mennyire tudják kontrollálni a Brindisi rendkívül gyors támadásbefejezéseit, a pugliai gárda támadásainak zöme már 10-12 másodperc után dobással végződik. A vendégek egyik kulcsembere a francia Amath M'Baye, aki ponterőssége mellett sokoldalúságával hívta fel magára a figyelmet, igazi többposztos (3-4-5) magasember. A külső posztokon hasonló sokoldalúság jellemzi a jamaicai válogatott Durand Scottot, aki a Brindisi másik pontfelelőse. Ismerős névre találunk a bedobó poszton, a vajkezű Phil Goss Lóránt Péter csapattársa volt Rómában, az amerikai hátvéd a liga egyik legjobb tripladobója, ha a keze "sül", az is meccsdöntő lehet.

A vendégek két centere, Danny Agbelese és Robert Carter remekül egészíti ki a sokat mozgó M'Baye-t. Az ex-Boston Celtics (és Brooklyn Nets) profi Kris Joseph még december elején megsérült, pótlására azt a 18 éves Blaz Mesiceket igazolta le a Brindisi, aki a szlovén újhullám egyik jeles képviselője, és elmúlt heti olaszországi bemutatkozó mérkőzésén néhány villanásával már jelezte, érdemes lesz odafigyelni rá is.

A vendégek Achilles-sarka az egyes poszt, a Nic Moore, Marco Spanghero duó kvalitásai és eddig mutatott teljesítménye kevésnek tűnik egy stabil playoff alakulat szintjéhez. Ez utóbbi jó hír a hazaiaknak, hiszen Bruno Fitipaldo elvesztése (a nagyszerű uru irányítót a Galatasaray vásárolta meg) után az egyes poszt Capo d' Orlandóban sem túl markáns, és legutóbb Avellinóban jelentős részben emiatt úszott el csúnyán a mérkőzés. Akire mindenképpen ki kell még térnünk, az a látogatók mestere, Meo Sacchetti. A bajsza miatt is legendás szakvezető a Dinamo Sassarival ért el fényes sikereket (a 2015-ös olasz bajnoki cím volt eddigi pályafutásának csúcsa), de róla tudni kell, hogy egykori Orlandina Basket vezetőedzőt is tisztelhetünk benne, ráadásul nem is akármikor dolgozott Szicíliában, abban a bevezetőnkben említett 2007-2008-as szezonban, amikor a Capo legutóbb ott volt a kupadöntőben...

A hétfőn este 20.30-tól kezdődő Betaland Capo d' Orlando (7-6) - Enel Brindisi (7-6) olasz bajnoki mérkőzést a pugliai Canale85 élőben közvetíti. A csatorna élőképe ide kattintva elérhető (hogy ez a találkozó alatt is elérhető lesz, arra sajnos nem tudunk garanciát vállalni), a mérkőzés élő statisztikája ide kattintva elérhető.

Forza Capo! Hajrá Perl Zoli!

                                   A Serie A 14. fordulójának teljes programja:  

                      A  SERIE A aktuális tabellája itt (katt a linkre!) elérhető
 

Fotók: Orlandinabasket.it

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus