A Charleroi is nyerni tudott Fehérváron

Hatvan pontig jutott hazai pályán a magyar bajnoki címvédő - 12 ponttal kaptak ki Kellerék - újabb hazai vereség Fehérváron. 

FIBA Europe Cup, Csoportkör, F-csoport, 2. forduló
Alba Fehérvár - Proximus Spirou Charleroi 60-72 (15-18, 14-16, 13-16, 18-22) 

Alba: Hill 17, Markovics 8, Harris 9/3, Filipovity 6/6, Keller Á. 8/3 
cserék: Simpson -, Kovács Á. 10/6, Keller I. -, Macon 2, Brbaklics -. 

Harcosan kezdte a mérkőzést az Alba, Filipovity Márkó azonnal bebombázott egy hármast, védekezésben pedig a gyengébb rajt után szintén összeszedte magát a társaság - igaz, kicsit talán túl is pörögtek Kovácsék, így elég sok volt a hiba. 3-10-ről lett 13-10, majd 15-18 az első negyed, nagyon gyors volt a játék és ez a második játékrészben sem változott sokat - csak annyit, hogy nem voltak már akkora hullámvölgyek, egy 6-0-s Alba-roham után pár ponttal végig vezetett a Charleroi. Dobásban mindkét fél pocsékul teljesített, a fehérváriak 30% alatt jártak félidőben, de a belgák sem parádéztak, viszont sokkal jobban lepattanóztak, így öt egységgel előrébb jártak húsz percet követően. 

A fordulás után ismét jól, 6-0-lal nyitott az Alba, de aztán megint nagyon hamar szétesett a játék, jöttek a hibák, az erőlködés, az elnézett védekezés, így percekig nem talált a gyűrűbe a társaság - eközben a Charleroi egy 12-0-t produkált és a meccs addigi legnagyobb különbségét alakította ki. Vérrel-verejtékkel próbált közelebb kapaszkodni a Dzunics-legénység, amiben "partner" volt az egyébként szintén nem túl jó játékot hozó vendégcsapat is, de az áttörés nem sikerült, nem volt meg a ritmus, ráadásul nem csak mezőnyből, de a büntetővonalról is pocsékul dobtak Hillék. Ebben már nem történt változás, a hajrában sem tudta átlépni saját árnyékát a tartalékos Alba, Simpson például pont nélkül zárt, a teljes csapat pedig hatvan egységig jutott el - 35%-os mezőnymutatóval, kilenc elrontott büntetővel és 16 eladott labdával fűszerezve, így második hazai meccsét is kétszámjegyű különbséggel vesztette el a csoportkörben. 

fotó: FIBA.com

 

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus