A Cibona vendége lesz a Sopron

Holnap este a Sopron KC a nagy múltú Cibona Zagreb vendége lesz a FIBA Europe Cup első csoportkörének harmadik fordulójában.

FIBA Europe Cup, B csoport, Első csoportkör, 3. forduló
Cibona Zagreb (horvát, 1-1) - Sopron KC (magyar, 0-2)
2015.11.11., szerda, 19:00

A horvátokról hosszabban értekeztünk már augusztus közepén, ezen a linken elolvashatjátok, kik alkották akkor keretüket. Ahhoz képest azért volt változás keretükben, a hátvédsorból például nincs Berisha és Corey Fisher sincs a keretben. Helyettük viszont van az ex-szolnoki James Florence, a Kecskeméten is megforduló Ivan Siriscevic, illetve a 34 éves (egykori) szlovén válogatott Nebojsa Joksimovic. Rajtuk kívül lényegi változás nincs, így azért közel sem annyira brutális a Cibona kerete.

A várható rotáció:
Florence - Joksimovic - Rozic - Jagodic-Kuridza - Ante Zizic
Sisko - Siriscevic - Slavica - Andrija Zizic

A vendéglátók az Adria Ligában csak 9. helyen állnak 4-5-ös mérlegükkel, de az AL idén a szokásosnál is szorosabb, a harmadik is csak 6-3-as mérleget bír és a 11. Metalacnak is 4-5-je van, rettenetesen szoros a mezőny. A gárda hektikusságát jól mutatja, hogy a Benficát idegenben is sikerült legyőzniük 4 ponttal a FIBA Europe Cup első fordulójában, aztán azonban odahaza 14 pontos vereséget szenvedtek attól a belga Antwerptől, akikkel szinte végig szoros meccset tudott játszani a Sopron Belgiumban is.

Védekezésük nincs igazán rendben, hiszen Portugáliában ugyan "mindössze" 79 pontot kaptak, az Antwerptől viszont hazai pályán 92-t, az rengeteg. A keretet több nagyon rutinos róka segíti, hiszen Joksimovic 34, Rozic 32, Andrija Zizic pedig 35, utóbbi azonban valószínűleg sérült, az első két találkozón nem lépett pályára a nemzetközi kupában és a hétvégén, a Sutjeska ellen is mindössze 7 percet játszott, hiába volt kezdő. Florence-t és Siriscevicet jól ismerjük már, Slavica és Ante Zizic pedig óriási tehetségek, de ők és Sisko is csak 18 évesek - ez azért könnyen megmagyarázza a hullámzást teljesítményükben.

A Sopron a hétvégén a Jászberényt verte idegenben, ráadásul nagyon magabiztosan, az jó alap lehetett a mostani mérkőzéshez, úgy néz ki, hogy kezd összeállni Sabáli Balázsék játéka - bár természetesen a Jászberény nincs a Cibona szintjén - Tiggs és Rancic egyre jobban belerázódnak. A legnehezebb feladata talán Tóth Gergelynek lesz most, aki egy nála jóval fizikálisabb játékos, Jagodic-Kuridza ellen néz majd farkaszemet. Amennyire kihúzhatja J-K-t a palánk alól Tóth, ha úgy sül a keze, mint Berényben, annyira lesz egészen biztosan nehéz estéje a pattanózást nézve - a horvát erőcsatár kifejezetten jómunkásember, de abból a legjobbak közül való, összeszorgoskodik 15-20 pontot is csak az energiáival.

Mint ahogy mindig, úgy most is kulcspárharc lesz Laroche-é, aki Florence-szel csaphat össze - előbbi kicsit mintha kezdene fáradni, utóbbiban pedig mindig benne van akár egy extra meccs is, vele vigyázni kell nagyon. Bavcicon is sok múlik, ezúttal ugyanis Ante Zizic személyében egy fiatal tehetséget kap a nyakába - ha Andrija Zizic is játszhat, a bosnyáknak nem lesz könnyű estéje, mert az extra tehetség mellett a még nála is jelentősen nagyobb rutinnal rendelkező ötös ellen is tartania kell a frontot.

Összességében nézve a Cibona még borzasztóan kiszámíthatatlan csapat, hiszen 6 tapasztalt játékos mellett három tinédzser van az aktív rotációjában - és 6 tapasztalt ember is csak Andrija Zizic-csel együtt van meg. Nem lesz esélyese a találkozónak azért a Sopron, de elkapható ez a Cibona.

A találkozót a FIBA youtube csatornáján élőben nézhetitek, a FIBA Europe honlapján pedig a szöveges közvetítést láthatjátok a statisztikával együtt, mindkettő linkjét megosztjuk a holnapi nap folyamán.

Hajrá Sopron, hajrá magyar kosárlabda!


Foto, Slide - Tóth Zsombor, sakc.hu

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus