A Cmoki-Minszket fogadja a Körmend

Az edzőváltás után új lendületet kapó Egis Körmend a fehérorosz Cmoki-Minszk gárdáját fogadja szerda este 18:00-tól a FIBA Europe Cup második csoportkörének második fordulójában. A találkozó felvezetőjét olvashatjátok!

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, N-csoport, 2. forduló
Egis Körmend (magyar, 0-1) - BC Cmoki-Minszk (fehérorosz, 1-0)
2016.12.21., szerda, 18:00 (TV - DIGI Sport 2, 17:55)

A fehéroroszok múltjáról, jelenlegi keretéről írtunk az első kör vége után, november végén, azóta semmilyen változás nincs állományukban.

Várható rotáció:
Joyce - Kudrautsau - Kisielius - Milosevics - Gagics
Gray - Meshcharakou - Ulyanko - Lashkevich - Semianiuk

A második csoportkör első fordulójában végig vezetve verték a Bnei Herzliyát, így ők győzelemmel nyitották a kupasorozat ezen szakaszát. A VTB Ligában két mérkőzést játszottak az elmúlt kicsit több mint három hétben, és mindkét találkozót elveszítették - először az Astana (84-67), majd a hétvégén a Jenyiszej (88-70) verte őket, de 3-7-tel továbbra is a kilencedikek az "északi" bajnokságban. Arról is volt szó a VTB Liga legutóbbi forduló összefoglalójában, hogy a Jenyiszej elleni zakó nemcsak a vereség ténye, hanem az oda-vissza majdnem 10.000 kilóméteres utazás miatt is problémás lehet számukra, Minszkből pedig még Körmendre is el kell(ett) utazniuk, pihentek tehát biztosan nem lesznek.

Ez is a Körmend malmára hajthatja a vízet, de a vasiak játéka az utóbbi egy hétben, az edzőváltást követően alapvetően is nagyot javult. A Nanterre otthonában ugyan kikaptak 10 ponttal, de a végjátékban 3 pontra is voltak vendéglátójuktól, az a franciák játékerejét és állományát ismerve több mint tisztes helytállás, a hétvégén pedig a magyar bajnokság csúcsrangadóját nyerték meg az Alba Fehérvár ellen, ráadásul idegenben, magabiztos játékkal, egészen kiváló csapatkosárlabdát és védekezést bemutatva (84-91). Mostani ellenfelüket kár lenne lenézni, a légiósaik kivétel nélkül nagyon jó játékosok, és több volt vagy jelenlegi fehérorosz kosarasuk is van, de amit eddig láttunk a Körmendtől Gasper Potocnik irányítása alatt, az alapján teljesen reális sansza van a hazaiaknak a győzelem megszerzésére.

A találkozót a DIGI Sport 2 17:55-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, de természetesen lesz a neten is elérhető élőképes stream, ennek linkjét a holnapi nap folyamán megosztjuk majd.

Hajrá Körmend, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus