A csoport éllovasa ellen zár a Berény

Kedd este 18:00-tól utolsó EuroChallenge-meccsét játssza a Jászberény csapata. Az eddigi öt találkozó alatt még nem sikerült nyerniük, és a listavezető Jekatyerinburg ellen sem túl rózsás a helyzet - eddig érződik, hogy a salgótarjáni hazai pálya nem az igazi hazai pályája a csapatnak.

Földi Sándor együttese ugyanis a két hazai találkozóján 41, illetve 54 pontot szerzett, míg idegenben 72-t, majd mostani orosz ellenfelüknél 85-öt, végül legutóbb a Krka ellen 61-et. Utóbbi összecsapáson nem játszott Raivio, és nagyon hiányzott az agresszív játéka, az ő visszatérése sokat lendíthet a Berényen.

A két csapat találkozott már Oroszországban, akkor a remeklő Dramicsanyin vezérletével egy jó színvonalú mérkőzésen, hosszabbításban maradt alul a magyar csapat, miután többször is vezetett. Akkor Savic maradt ki a légiósok közül. Bár az európai szereplés nem igazán jött be a Jászberénynek (újoncként és egy erős csoportban a tapasztalatszerzés lehetett a fő cél), még nem sikerült meccset nyerni - de mi lenne erre jobb alkalom, mint az utolsó találkozó, hazai pályán, a csoport éllovasa ellen, akiket idegenben már megszorongattak?

Mert a csoport éllovasa bizony az orosz együttes, akik legutóbb a Tofas ellen nyertek idegenben öt ponttal úgy, hogy korábban már hússzal is vezettek. Aaron McGhee 21 pontos, 18 lepattanós dupla-duplát szállított, Dramicsanyinnal nagy párharcot vívhatnak a palánk alatt. Az oroszok zsinórban négy találkozót nyertek az EC-ben, ráadásul ezzel a múltkori sikerrel nem csak a továbbjutást, de már a csoportelsőséget is bebiztosították, mivel a Tofas és a Krka ellen is jobb az egymás elleni mérlegük. Számukra nem téttel, talán inkább presztízzsel bír a találkozó. 

A magyar együttes a hazai bajnokságban nem muzsikál jól, 5-7-es mérlegükkel csupán a 9. helyen állnak egy győzelemmel megelőzve a szezont botrányosan kezdő Falcót. A tavaly a rájátszásba bejutó, majd onnan a Kaposvár ellen kieső együttesen egyelőre érződik a kettős terhelés, a relatíve szűk keret miatt 1-1 sérülés is több gondot okoz, mintha csak a bajnokságban játszanának. 

A mérkőzést élőben közvetíti a DigiSport 1 18:00-tól.

Hajrá Jászberény, hajrá magyar kosárlabda!

 

Foto - fibaeurope.com, Gémesi Balázs
Slide - Gémesi Balázs

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus