A csoport első helyéért utazik Oroszországba az Olaj

Szerda este 17:00-tól az új amerikai hátvédjével felálló Nyizsnyij Novgorod otthonában lép pályára a Szolnoki Olaj KK együttese, a tét pedig a FIBA Europe Cup H csoportjának első helye.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H csoport, 6. forduló
Nyizsnyij Novgorod (orosz, 4-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 4-1)
2017.12.06., szerda, 17:00

Az oroszokról többször is szó volt már, hiszen háromszor is játszottak már ebben a szezonban magyar csapat ellen - október közepén írtunk róluk először, legutóbb pedig egy hónappal ezelőtt, a Falco elleni meccseiket megelőzően. Azóta volt egy változás náluk: leigazolták a 26 éves, 193 centi magas, mindkét hátvédposzton bevethető Jake Odumot, aki kifejezetten jó csapatokban játszott korábban - 2014-ben állt profinak, azóta megfordult a PAOK-nál, két évet lehúzott a német élvonalban, ezt a szezont pedig a török Banvitnál kezdte.

Várható rotáció:
Strebkov - Odum - Panin - Gubanov - Jelovac
Martinov - Komolov/Zsbanov - Uzinszkij - Veremejenko/Zaharov - Popov

A Falco 84-79-es szombathelyi legyőzése óta a Karpos Szokolit is legyőzték az oroszok a FIBA Europe Cupban, méghozzá nagyobb nehézségek nélkül (95-70), így ők is 4-1-gyel állnak, ahogyan a Szolnok - egyetlen vereségüket pont az Olaj ellen szenvedték el, a Tiszaligetben tükörsimán, 97-71-re kaptak ki. A VTB Ligában három meccset játszottak a szombathelyi fellépülésük óta, abból 1 győzelem - 2 vereség mérleggel jöttek ki - otthon kikaptak a Cmoki-Minszktől, majd megverték az észt Kalev/Cramót, szombaton pedig az Avtodor Szaratov otthonában kaptak ki 9 ponttal a válogatott szünet utáni első fordulóban, így 2-4-gyel állnak az "északi" ligában.

Az Olajnak is volt egy meccse a szünet után, a Kecskemétet győzte le 79-67-re Dragan Alekszics együttese, amely továbbra is meggyőző - a KTE ellen inkább rövidebb, mint hosszabb időszakokra mutatták saját arcukat, de egyrészt ez is elég volt, másrészt a hosszú szünet után kicsit újra fel kell venni a ritmust.

Fontos lesz a találkozó során, hogy ezt melyik gárda tudja megtenni, hiszen az oroszoknak is ugyanúgy volt két hét kihagyás, és nem kifejezetten játszottak jól a Szaratov otthonában. Az nyilván könnyebbség számukra, hogy nem kell egy hosszú utazást megtenniük a meccs előtt, és az Odum-Veremejenko-Jelovac trióval már nemcsak brusztolni tudnak, de minőség is van a fiatal oroszok mellett. Ettől függetlenül a Szolnok az első meccsen megmutatta, hogy tud sokkal jobban is játszani náluk - a kérdés az lesz, hogy az első egymás elleni találkozón is jól látható fizikalitást mennyire tudják ellensúlyozni Vojvodáék, mert ez az oroszok legnagyobb fegyvere, és bár ez mínusz 20-nál azért nem sokat számít(ott), most jóval szorosabb ütközetre lehet számítani.

A képlet egyszerű: a győztes az első, a vesztes pedig a második helyen jut tovább.

A mérkőzést a TV nem közvetíti, viszont az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük!

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Bugány János

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus