A csoportelsőt fogadja a Sopron

A némi meglepetésre csoportelső Port of Antwerp Giants együttesét fogadja a Sopron KC együttese ma este 19:00-tól.

FIBA Europe Cup, Első csoportkör, B csoport, 4. forduló
Sopron KC (magyar, 0-3) - Port of Antwerp Giants (belga, 3-0)
2015.11.18., szerda, 19:00 (TV - DIGI Sport 1, 18:45)

A belga csapat állományát ezen a linken átolvashatjátok újfent!

Várható rotáció:
Vaughn - Smith - Mwema - Scott - Basabe
McKinney - Yoeri Schoepen - Marchant - Waldow

Borzasztóan érdekes szezont fut eddig a Sopron mostani ellenfele, hiszen a bajnokságban az utóbbi három hétben nem tudtak győzni, két vereséget szenvedtek el, amellyel már csak 2-5-ös mérleget tudnak felmutatni, így a 11 csapatos bajnokság 9. helyén állnak mindössze. A nemzetközi kupában ezzel szemben eddig szárnyalnak, hiszen a magyarok legyőzését követően idegenben verték a Cibonát egy parádés második félidőnek köszönhetően (azt a 20 percet 53-36-ra nyerték), majd otthon a Benfica ellen is diadalmaskodtak, ők a B csoport egyetlen 100%-os csapata.

A belgák a hétvégén nem játszottak, ez azért elég komoly előnyük lehet, hiszen többet tudtak készülni és pihenni ezelőtt a meccs előtt. Vaughn és Basabe a legjobb emberük a bajnokságban és a nemzetközi porondon is, de utóbbit leszámítva a FIBA kupában mindenki sokkal hasznosabb, mint a belga első osztályban - Vaughn hatékonysága főleg szembetűnő, de a kiegészítők is többet tesznek hozzá. Továbbra sem a triplákra építenek (30.5% nemzetközi szinten, 28.5% otthon), de atletikus képességeikkel gyorsan át tudnak rohanni az ellenfélen, nem hiába az 5 amerikai.

A Sopron a FIBA Europe Cupban eddig nem tudott győzelmet felmutatni, hiába tartotta magát jól Belgiumban és Horvátországban is. A bajnokságban kezdtek összeállni, két győzelmet arattak zsinórban, méghozzá elég magabiztosan, a hétvégén azonban a TLI-Alba Fehérvár ellen egylabdás találkozót buktak az utolsó pillanatban, ráadásul az összecsapás után történtek bizonyos dolgok, amik miatt Patonay Imre felmondott, a hangulat tehát nem lehet a legnyugodtabb az öltözőn belül és a lelátón sem.

Az perdöntő lehet ezen a találkozón, hogyan tette túl magát a csapat a hétvégén a pályán és azon kívül történteken, nem lehetett egyszerű feldolgozni sem a vereséget, sem az egyik szakvezető távozását. A belgiumi meccsből kiindulva mindenesetre a palánk alatt sebezhetőnek tűnik az ellenfél, Bavcic legjobb meccsét hozta soproni színekben idegenben, nem nagyon tudtak mit kezdeni vele az ellenfél magasemberei - nem csoda, a 208 centis Waldow-t leszámítva 203 centis a legmagasabb emberük -, erre lehet építeni a ma esti találkozón is.

Összességében nézve azért a csoportelső ellen nem lehet esélyesként megjelölni az SKC-t, hiszen a kvartett másik két tagját is megverték már a belgák, de a kinti meccsen semmi olyat nem mutattak, ami miatt legyőzhetetlennek kellene őket gondolni, a hazai bajnokságukban mutatott formájuk és mérlegük pedig ezt alátámasztja. A találkozót a FIBA youtube csatornáján élőben nézhetitek, a FIBA Europe honlapján pedig a szöveges közvetítést láthatjátok a statisztikával együtt, mindkettő linkjét megosztjuk a holnapi nap folyamán.

Hajrá Sopron, hajrá magyar kosárlabda!

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus