A csoportelsőt fogadja a Szolnok

Szerda este 18:00-tól a H-csoportot vezető Nyizsnyij Novgorodot fogadja a Szolnoki Olaj KK a FIBA Europe Cup csoportkörének harmadik fordulójában.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H-csoport, 3. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-1) - Nyiznyij Novgorod (orosz, 2-0)
2017.11.01., szerda, 18:00

Az oroszokról beszéltünk már két hete, a Falco elleni mérkőzésük előtt. Azóta felemás eredményeket hoztak három idegenbeli találkozón. A VTB Ligában kikaptak a Jenyiszej Krasznojarszk (98-90) és a Lokomotiv Kubany (94-64) otthonában is, a hétvégén ráadásul 30 pontos zakóba szaladtak bele, az nem biztos, hogy túl jót tett a fejeknek. A két mérkőzés között azonban a Karpos Sokoli otthonában tükörsimán tudtak nyerni (67-101), így két kör után ők vezetik a H-csoportot a FIBA Europe Cupban.

Sterling Gibbst már elküldték, így mindössze egy légiósuk van, a Zaragozánál több szezont is lehúzó Stefan Jelovac - mellette csak oroszok alkotják a keretet, az azonban látszik, hogy ha a minőség nem is a legjobb most Novgorodban (az előző évekhez képest több kategória a visszaesés), a küzdéssel nincs gondja az egészen jó korban lévő, inkább fiatalos társaságnak.

Várható rotáció:
Strebkov - Komolov - Panin - Gubanov - Jelovac
Martynov - Zhbanov - Uzinskiy - Zakharov - Popov

A Szolnoknál volt némi hullámvölgy játékban az utóbbi hetekben, ami a kettős terhelésnek is betudható, de az eredményeket a Falco elleni mérkőzést leszámítva hozták, legutóbb az Alba Fehérvár vendégeként győztek 70-60-ra. A képlet továbbra is ugyanaz - 4-5-en is képesek nyerőemberek lenni a jelenlegi keretből, közülük kell 2-3 jó teljesítmény, illetve a többiek hasznos játéka. Talán Tarik Phillip van egy kicsit mélyebb gödörben, az előző két mérkőzésen nem sok minden sikerült az amerikai cserehátvédnek, de korábban neki is voltak már nagyon hasznos produkciói.

Most kellhet a jobb teljesítmény tőle is, mivel kulcsfontosságú meccs ez a továbbjutás szempontjából - úgy tűnik jelenleg, hogy annak a csapatnak hoznia kell (legalább) a hazai mérkőzéseit, amelyik tovább akar jutni a H-csoportból, úgyhogy az Olajnak ezt most meg kell oldania valahogy. Az eddigi hazai nemzetközi mérkőzéseken nem is volt gondjuk, és a Falco az első körben megmutatta, hogy 34 pontos, Szokoliban aratott siker ide vagy oda, verhető együttes a Novgorod is. Játékerőben vert már idén az orosznál jobb csapatot is a Szolnok, a feladat pedig most egyértelmű Dragan Alekszics gárdája számára.

A találkozót a televízió nem közvetíti, de az élőképes stream elérhetőségét a holnapi nap folyamán közzétesszük.

Hajrá Szolnok, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - Bugány János, Olaj TV

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus