A csoportfavoritot fogadja az Alba

A török Demiir Insaat Büyükcekmecét fogadják Dzunics Braniszlavék holnap este 18:00-tól - a találkozó felvezetőjét olvashatjátok.

FIBA Europe Cup, Második csoportkör, J csoport, 2. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 0-1) - Demir Insaat Büyükcekmece (török, 1-0)
2018.01.09., kedd, 18:00 (TV - Digi Sport 1, 17:45)

A török klubról írtunk már három héttel ezelőtt, hiszen akkor az Egis Körmend együttesét fogadták - ezen a linken olvashattok múltjukról, állományukról, addigi eredményeikről. A Körmend elleni siker után három bajnoki találkozót játszottak, amelyet 1-2-es mérleggel tudtak lehozni, így 5-9-cel továbbra is ott vannak a török élvonal borzasztóan sűrű második felében, jelenleg a 11. pozíciót foglalják el.

Várható rotáció:
Walker - Wright - Sztojanovszki - Simpson - Moldoveanu
Mutlu - Baykan - Yildizli - Kairisz

Az Alba a második csoportkör első fordulójában hosszabbítás után bukott el Litvániában (90-87), a bajnokságban pedig ugyan tovább nyújtották győzelmi sorozatukat a MAFC és a Körmend ellen, így zsinórban 8 sikert gyűjtöttek be, de hétvégén kikaptak Kaposváron. Az előző két hétben lényegében mindent láttunk az Albától - a Körmend ellen a kiváló védekezés mellett olyan dobásaik is bementek, amiket nem nagyon láttunk még ettől a kerettől, cserébe Kaposváron a tőlük megszokottnál gyengébb támadójáték mellett védekezésben is szétestek a végjátékra, ez pedig abszolút nem volt jellemző rájuk.

A törökök Körmend elleni találkozóján látható volt, hogy azért nem pörögnek (még) 100%-on a kiírás ezen szakaszában, a nagy neveik ellenére megszorongatható csapatról van szó, ráadásul most idegenben lépnek majd pályára, az Alba pedig saját közönsége előtt sokkal jobb dobóformát szokott bemutatni. Az is világossá vált azonban, hogy milyen klasszisaik vannak - a két válogatott, Sztojanovszki és Moldoveanu, valamint a jóval komolyabb kupasorozatokban is játszó Wright mellett Walker is bemutatkozott, az irányító gyakorlatilag egyedül döntötte el a vasiak elleni mérkőzést a pillanatok alatt dobott négy triplájával.

Hazai pályán az Alba abszolút nem tekinthető esélytelennek, de ahhoz elsősorban a védekezést kell összerakniuk újfent - és persze nagyon kellene Trevis Simpson is, mert ő a legjobb kezű játékos a fehérváriaknál, és az ő hármasai többször is megtolták már a magyar bajnok szekerét, és ha valakinek a külső dobásaira leginkább lehet építeni, akkor az ő.

A találkozót a DIGI Sport 1 17:45-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, de holnap az élő internetes stream elérhetőségét is közzétesszük!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com, Simon Erika

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus