A csoportfavorittal meccsel az Alba

Ma este 18:30-tól a francia Elan Chalont fogadja az Alba Fehérvár együttese a FIBA Europe Cup első csoportkörének 3. fordulójában. A meccs beharangozóját olvashatjátok.

FIBA Europe Cup, A csoport, 3. forduló
Alba Fehérvár (magyar, 1-1) - Elan Chalon (francia, 2-0)
2016.11.02., szerda, 18:30 (TV - DIGI Sport 1, 18:15)

A franciák múltját, keretének egy részét már július végén bemutattuk, majd egy nagyobb "érkező" csoportról beszámoltunk augusztus közepén - azóta Thomas Gipsonnal erősödtek még.

Jelenleg várható rotáció:
Roberson - Nzeulie - Harris - Clark - Fall
Pitard - Ndoye - Bouitelle - Gipson - Mejeris

Kifejezetten jól kezdték az idényt, hiszen 2-0-val állnak a FIBA Europe Cupban, a francia bajnokságban pedig 4-2-vel a harmadikok jelenleg, utóbbi négy meccsüket kivétel nélkül megnyerték. A Brüsszelt idegenben verték 86-77-re, míg a Benficát hazai pályán 90-76-ra a nemzetközi kupában, egyelőre az eddigiek alapján a csoport legnagyobb favoritjai.

Támadásban a Roberson-Harris-Clark trióra épülnek pontszerzést tekintve, az ex-paksi egyes pedig egészen kiválóan szolgálja ki eddig a társakat akár a nemzetközi kupáról (7.5 gólpassz, 1.5 eladott labda), akár a francia élvonalról beszélünk (7.3, 2.5 eladott labda) - az ő kikapcsolása lenne a székesfehérváriak legfontosabb feladata. Harris és Roberson borzasztóan jó kezű játékosok, mindketten vállalnak bőséggel kintről, és eddig igen jó százalékkal teszik mindezt (a Europe Cup eddigi két meccsén mindketten elérték a 60%-ot, a bajnokságban pedig a 40%-ot). Azt is érdemes megfigyelni, hogy a 218 centis Fall mellett csapatszinten oldják meg a pattanózást, a Clark-Boutielle duó kifejezetten jó számokat hoz még a támadópalánk alatt is ebből a szempontból.

Az Alba sincs rossz formában - a Benfica és a Sopron elleni szoros vereségek után megverték a Brüsszelt és a Jászberényt is. A játék továbbra is akadozik Dzunics Braniszlav együttesénél, de a kezdeti szakasz után több sérültje is volt a gárdának, az nem sokat segített a játék csiszolásában. Az mindenesetre biztos, hogy legjobb idei teljesítményét kell nyújtania a Fehérvárnak ahhoz, hogy partiban lehessen a gallokkal, mert messze a legnehezebb ellenféllel néznek most szembe. A Taylor-Roberson, a Lóránt-Clark és a Shepard-Harris párharcok lesznek a meccs kulcsai, de mindenkinek nagyot kell alkotnia, egységes munkával érhetnek ma el eredményt - a palánk alatt a pattanózásra nagyon oda kell figyelni, és nemcsak a Fall-lal szemben álló Keller Ákosnak.

Alapvetően az Alba egyáltalán nem esélytelen hazai pályán, de idén még nem láttuk tőlük azt a játékot, ami most a Chalon ellen kellene - a továbbjutás szempontjából rettenetesen sokat jelentene egy győzelem, de nagyobb gondban akkor sincsenek, ha ez nem sikerülne, teher tehát nem nagyon van rajtuk.

A találkozót a DIGI Sport 1 élőben közvetíti 18:15-ös műsorkezdettel!

Hajrá Alba, hajrá magyar kosárlabda!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus