A Falco és a Szolnok (először) egymás ellen

Holnap este 18:30-tól magyar rangadót rendeznek a FIBA Europe Cup csoportkörének második fordulójában - a Falco a Szolnokot fogadja.

FIBA Europe Cup, Csoportkör, H-csoport, 2. forduló
Falco-Vulcano Energia KC Szombathely (magyar, 0-1) - Szolnoki Olaj KK (magyar, 1-0)
2017.10.25., szerda, 18:30 (TV - DIGI Sport 1, 18:15)

Ezúttal egyik gárdát sem kell nagyon bemutatni, hiszen két magyar együttesről van szó, hétről hétre követjük őket a hazai és a nemzetközi porondon is. A hazaiak játékosállományának erőssége (is) mindenki előtt ismert, főleg a külső posztokon van bennük hatalmas potenciál, de eddig egész meccsekre még nem nagyon tudtak olyan játékot összetenni, ahol kiegyensúlyozottan magas produkciót nyújtottak volna - össze kell még csiszolni a Govens-Perl-Váradi-Norfleet négyest, Boriszov játéka pedig egyelőre nagyon hullámzó elöl, de mivel ő sokszor Govensék kiosztásaiból él, ezért az ő teljesítménye általában attól függ, hogy a négy hátvéd hogyan mozgatja a csapatot, és hogyan játsszák meg a többieket. Láttunk a Falcótól nagyon jó negyedeket, félidőket, 35 perceket is, de komoly leolvadásaik is voltak, és legutóbb Körmenden 15 perc után estek szét.

A Szolnok egyedül a Södertalje Kings elleni utolsó negyedre nem lehet büszke, de ott egyrészt a meghatározó emberek közül többen is ültek, másrészt összesítésben 35 pont körüli előnyük volt, szinte lényegtelen volt, hogyan végeznek azon a találkozón. Egyelőre kiegyensúlyozottabbnak tűnnek, mint a Falco, hosszabb periódusokra tudják ráerőltetni akaratukat az ellenfeleikre, és amiben egészen biztosan előrébb járnak, az a csapaton belüli hierarchia - eddig tökéletesen elfogadta mindenki a szerepét, ami Vojvodát és Perryt leszámítva egyébként is változhat meccsenként, Ford, Andric és Milosevics is fel tudtak már lépni a két vezér mellé nyerőembernek, nem is egyszer, és egyelőre a többiektől is hasznos játékot kap Dragan Alekszics.

Jobb passzban van az Olaj, és az állománya is jobb szerkezetűnek tűnik az eddigiek alapján, viszont a Falco otthon játszhat, és ez náluk tényleges jelentéstartalommal bír - az előző idényben a döntőben egyszer kikaptak az Albától, de a szezon során senki mástól, idén pedig szintén hibátlanok még hazai környezetben. A szombathelyiek egyik alapjátéka ráadásul az elzárás-leválás, ebből tavaly is rengeteg helyzetet alakítottak ki, és amikor idén jól játszottak, akkor is erre fektették a hangsúlyt - amikor nagyon ment nekik, akkor a kisembereik megtalálták a megfelelő egyensúlyt az egyéni vállalások és mások megjátszása között. Ha valahol fogható ez a Szolnok jelenleg, akkor az pont a kettő-kettő lehet, és ha Szrecsko Szekulovicsék ezt ki tudják aknázni, könnyedén nyerhetnek is. Jó mérkőzésre van egyébként is kilátás, ahol talán csak az lenne meglepő, ha az egyik együttes nagy különbséggel győzne, egyébként bármi elképzelhető.

A találkozót a DIGI Sport 1 18:15-ös műsorkezdettel élőben közvetíti, de a holnapi nap folyamán az élő internetes elérhetőséget is közzétesszük!

Foto, Slide - fiba.com

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus