A fordulás után hengerelt a Buducsnoszt az Olaj ellen

Ma este a Szolnoki Olaj KK együttese a Buducsnosztot fogadta az Adria Liga 9. fordulójában. Jó kezdést követően az első negyed második felére visszaestek a szolnokiak, és mivel ugyanez történt a második felvonásban is, így 5 ponttal jobban álltak a szünetben a vendégek. A fordulást követően dőlt el a találkozó, ekkor a montenegrói együttesnél elkezdett igazán jól játszani Aleksandar Capin is, és jócskán 10 pont fölötti előnyükből jól gazdálkodtak a záró játékrészben is, végül 75-84 arányban nyertek.

Adria Liga, alapszakasz, 9. forduló
Szolnoki Olaj KK (magyar, 3-6) - Buducsnoszt (montenegrói, 6-3) 75-84
(15-18, 17-19, 18-29, 25-18)

Szolnoki Olaj KK: Simon 2, Vojvoda 13/6, Oliver 12, Ivosev 7/3, Lóránt 6.
Csere: Warren 21/6, Holiday 7, Keller 2, Rakics 3/3.

Buducsnoszt: Capin 13/9, A.Popovics 2, Sehovics 9/3, Vitkovac 4, Akindele 7.
Csere: Ivanovics 12/3, Mihajlovics 23/9, Coleman 2, Komatina 7, M.Popovics 2, Szubotics 3.

Teljes statisztika ezen a linken!

A hazaiaknál Báder Márton nem állt rendelkezésre, Willie Warren azonban felépült - ő és az új érkező, Justin Holiday is csak a padról kezdték az összecsapást.

Kifejezetten jól indított a Szolnok. A támadásoknak jó ritmusa volt, Simon Balázs jó tempót diktált, és a védekezés is nagyon rendben volt, a montenegróiak teljesen ütemtelenül támadtak, a tripláik nem ültek, így négy perc játék után 9-3-at mutatott az eredményjelző. A fordulatot az hozta meg, hogy támadásban megtört a hazaiak lendülete, a vendégek viszont elkezdték a ponttermelést az Aleksandar Capin helyére beálló Nikola Ivanovics, majd az Aleksza Popovicsot váltó Vladimir Mihajlovics vezetésével - előbbi 5, utóbbi 8 egységet szerzett az első 10 perc során. A két csere egyéni akcióinak köszönhetően a 8. percben előbb egyenlített a Buducsnoszt, majd még ugyanebben a percben átvették a vezetést is (11-13). Szerencsére feléledt az Olaj, de csak futottak az eredmény után, három ponttal voltak lemaradva az első negyed végén (15-18).

Holiday és Warren egyszerre álltak be az első negyedben, de ennek foganatja csak a második negyedben lett - ők próbálták meg nagyobb fordulatszámra pörgetni a hazaiak játékát és ez sikerült is. Mindketten kosarat szereztek, a Szolnok pedig a 13. perc végén egyenlített (23-23), majd Holiday labdaszerzését követően Warren triplájával már újra az Olajnál volt az előny. A negyed második fele most is jóval jobban sikerült a podgoricai alakulatnak, ebben megint Mihajlovicsnak volt a legnagyobb szerepe. Az egykori montenegrói válogatott játékos két triplájával pillanatok alatt vette vissza a momentumot a vendég csapatnak, és törte meg a magyarok lendületét. Mivel még két duplát szerzett a félidő hajrájában, így összesen 18 ponttal zárta az első 20 percet, hatalmasat játszott. Holiday, majd Vojvoda pontjaival tartotta magát az Olaj (32-33), de az utolsó percben 4 pontot kaptak - mindet Mihajlovicstól -, egyet sem dobtak, így öt ponttal álltak rosszabbul a nagyszünetben (32-37).

A fordulást követően úgy tűnt, hogy nem lesz gond, hiszen Lóránt Péter kosara és Chris Oliver 2+1-es akcióját követően még kapaszkodott a Szolnok (37-39), elkezdte azonban a mérkőzést Capin is. Gyorsan bedobott két triplát az előző év MVP-je, sőt, Milos Komatinát is rendszeresen jó helyzetben tudták megjátszani a vendégek, úgyhogy 3 perc alatt olyan távolságba kerültek, ami ezen a meccsen utcahossznak tűnt, a 26. perc kezdetén ugyanis már 14 ponttal vezettek (42-56). Neno Asceric megpróbálkozott egy zónával is ezt követően, és bár visszább is vettek a vendégek a ponttermelésben, ez nem járt együtt azzal, hogy az Olaj támadásban összeszedte volna magát. Csak Warren jelentett huzamosabb ideig megoldhatatlan feladatot a Buducsnosztnak, de egyedül csak a különbség tartására volt elég az amerikai hátvéd. Az utolsó pillanatban még Capin egy újabb hármassal jelentkezett, így 16 pontos hátrányban várhatta az utolsó felvonást a Szolnok (50-66).

A negyedik negyed elején mintha már elhitte volna a vendég együttes, hogy megnyerte a meccset, támadásban közel sem pörögtek olyan jól, mint korábban, védekezésben pedig folyamatosan lemaradtak, aminek üres hazai dobások, illetve elég sok személyi hiba lett az eredménye, folyamatosan kapaszkodott a Szolnok. Vojvoda kiszorított helyzetből elengedett hármasát követően Oliver dobott egy ziccert, ezzel a 35. perc elején már 10 ponton belülre kúszott vissza az Olaj (61-70), és újra Oliver volt az, akinek a labdaszerzése és a két jó büntetője azt jelentette, hogy 3 perccel a vége előtt már csak 6 egység volt a hazaiak hátránya (67-73). Ez volt viszont a legszorosabb különbség ebben a szakaszban - Mihajlovics négy kihagyott büntető után megszerezte első két jó egypontosát, majd Szuad Sehovics triplájával már 11 volt újra a távolság a két együttes között a 39. perc elején (67-78). Hiába próbálkozott elég sikeresen a letámadással az Olaj, későn ébredtek, így végeredményben 75-84-es arányban vereséget szenvedtek.

 

Foto, Slide - Hegedűs Róbert

Mi a véleményed?

blog comments powered by Disqus